Рокът не умира, протестът също вдига на крак Пловдив

0
264
Рокът не умира, протестът също вдига на крак Пловдив
Снимка: plovdivcitycard

Рокът не умира, протестът също! Това е новото име на протестното събитие, което предстои във вторник пред Община Пловдив. То е с искане за #ОСТАВКА на Кмета Здравко Димитов.

От организаторите посочиха в събитието 10 причини, поради които Здравко Димитров трябва да напусне мигновено Общината. Част от исканията на РОК протестърите с пъстрото наименование “Калинки ВЪН!” са свързани с предизборните обещания на Кмета.

Рокът не умира, протестът също вдига на крак Пловдив
Снимка: Facebook.com

Рокът се превърна с традиция за протеста във вторник. Събитието започва всеки вторник около 16 часа пред сградата Община Пловдив. С пристигането се поставя колона, която е насочена към сградата на Общината. От нея се пускат любимите на пловдивчани рок групи и песни, с които повечето от нас са израснали.

Рокът е част от програма и след приключването на няколко хитови парчета включват и организаторите. Те дават кратко обобщение на събитията от седмицата. Споделят с присъстващите, до къде са стигнали с входираните запитвания към администрацията. След представянето те отговарят на въпроси на присъстващи или зададени в коментар в живото излъчване.

Събитие на 03.11.20 г., което беше също с наименование РОКЪТ – протест, ВЪН калинките от Общината беше отменено. Причината беше организираното от Община Пловдив обществено обсъждане за тегленето на тъмно нов заем. По време на събитието стана ясно, че доста от необходимата документация липсва, на база която гражданите да вземат решение или да представят аргументи против.

Още преди рок събитието организаторите направиха петиция, която входираха в Община Пловдив за отлагане на събитието. Молбата има не беше удовлетворено, затова организаторите предложиха в края на обсъждането становище, че поради необходимостта от корекции в проекта и представяне на допълнителна информация да се организира ново обсъждане. Това решение е единствено в ръцете на Кмета Здравко Димитров, защото само той има това право по закон.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.