Дебютният роман на Светослав Димитров „Ангелска страст” потапя читателите в света на музикантите от Angel’s lust – творци с богато въображение, амбицирани да продължат делото на своите музикални идоли и да придобият световна слава.
Романът представлява интересен коктейл, обвързващ разказите на петима музиканти. Това не е просто книга за секс, наркотици и rock n roll, а за музиката като религия, пътеводител и пряк път към щастието. За турнета и душевни пътувания, напоени с уиски, похот и неразумни експерименти. За спасението, което е в изцеляващата сила на музиката и в търсенето на смисъла. Роман за мечтите, бунта, свободата, и младост.

Написана в духа на музикалната биография, с множество мелодични препратки, тук всеки може да потъне в една фантазия, далеч от клишетата. Между историите на
музикантите е поместена и тази на тяхната група Angel’s lust. История за живота и
израстването, където музикантите търсят различни начини за вдъхновение в упоритостта си да изразят творчеството вътре в самите тях.

Светослав Димитров е инженер по професия, но музикант по призвание и творец по душа. Не понася бездействието и това го води до най-разнообразни занимания – танци, актьорско майсторство, планинарство, фотография, огнени изкуства, но най-вече музика. Той пише и изпълнява песните си на различни инструменти. Като чaст от блус и рок банди трупа истории още в гимназията, с част от които ни запознава в настоящата книга.

„Аз не съм нито един от героите си, но също така съм във всеки един от тях.
Романът може да се чете и като сборник с отделни разкази, но връзката между тях е много дълбока. Нейното изследване е изключително и чувствено приключение-
предизвикателство, на което са поканени всички меломани”, казва авторът.

На 28-ми февруари с книгата и акустична музика на живо ще се забавляват всички посетители на пловдивското заведение Vintage House в Дом на културата “Борис Христов”, от 18:00 часа.

Освен с музика и литература, творците ще ни зарадват и с танци. Ученици от Lindy Hop Plovdiv ще присъстват на събитието, за да научат, заедно с посетителите, няколко основни стъпки по блус, а по-късно ще има и много суинг, през който те ще ви преведат. Очертава се истинска музикална рок фиеста.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.