Ръката на Бога се показа от небето

0
7277
Ръката на Бога се показа от небето
Снимка: twitter

Очевидци заснеха интересна облачна формация, която в последствие социалните мрежи нарекоха Ръката на Бога. Отдалеч по форма изключително наподобява огромна длан, сякаш протегната с благословен и успокояващ жест. Местните жители успяха да направят снимки буквално няколко мига преди облакът да се разпръсне. Но за съжаление явлението се оказа единствено масова парейдолия, а не дланта на създателя.

Понякога външният вид на предмети наподобява лица, чийто образец се формира неволно във въображението на човека. Парейдолия (парейдолия) е визуална (или сензорна) илюзия, произтичаща от предмети, обекти около нас в реалния свят. Както случилото се в Бразилия с Ръката на Бога.

Парейдолия (парейдолична илюзия) (от древногръцки παρά – близо, около, отклонение от нещо, εἴδωλον – изображение) – вид зрителни илюзии (т. Нар. „Сензорни илюзии за допълване“); се състои във формирането на илюзорни образи, които се основават на детайлите на реален обект.

Парейдолията е изключително уникална психологическа способност на хората. Така да се каже, нашата черта е да внесем смислен смисъл там, където той не съществува: да свържем независими елементи заедно, за да организираме хаос около нас. Творческата природа на човека се изразява в парейдолични илюзии. Интуитивно се стремим да организираме света около нас.

Интересен случая на масова парейдолия, гледайки снимката на Ръката на Бога. Това което се случи наскоро в Бразилия, е че самото небе реши да изиграе трик на местните. Особено като се има предвид колко от тях са изключително религиозни.

Ръката на Бога се показа от небето
Снимка: wikimedia

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.