На Световния ден на децата (20-ти ноември), в Балабановата къща в Стария град в Пловдив беше открита първата Национална ученическа изложба „Плакат”, организирана от Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов” Пловдив и Държавната агенция за закрила на детето.

51 млади художници от училищата по изкуствата към Министерството на културата интерпретираха темата „Сигурността на децата в реална и виртуална среда”, а творбите им бяха оценявани от професионалисти. В журито, председателствано от д-р Ненко Атанасов, главен асистент в Националната художествена академия в София, участваха преподаватели в НХА и АМТИИ – Пловдив, графични дизайнери, представители на Министерството на културата и Държавната агенция за закрила на детето.

Сахак Касапян

Сахак Касапян

Комисията определи две първи награди – на Сахак Касапян от НХГ „Ц. Лавренов” за плаката му „Лабиринт” и на Ивет Петкова от Националната гимназия за приложни изкуства „Св. Лука” – София за произведението ѝ „Много си сладка”.

Втора награда спечели Йоана Карчева от софийското приложно училище, а трета стана Хатче Алиева от НХГ „Димитър Добрович” – Сливен. Журито даде и пет поощрителни награди – на Силвия Иванова от Сливен и на възпитаниците на пловдивската художествена гимназия Атанас Каракашев, Златина Илиева, Йоана Караиванова и Радослава Иванова. Георги Костадинов бе отличен като най-млад автор.

Сахак Касапян

Сахак Касапян

Директорът на НХГ „Цанко Лавренов” Светлозар Чавдаров поздрави призьорите и обяви, че официалната церемония по награждаването им ще се състои в Държавната агенция за закрила на детето в София през декември.

Поздравления на младите творци – Сахак Касапян и Ивет Петкова.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.