Natural Blend
© Атанас Георгиев

Четвърти октомври е денят, в който природозащитните организации и организациите за закрила на животните отбелязват Световния ден на животните. Началото на празника се поставя на конгрес на еколози във Флоренция през 1931 година.

Дата е избрана, защото на този ден католиците почитат свети Франциск, който е покровител на животните. Целта на празника е да се обърне внимание на цялата общественост към проблема с отношението ни към животните. Поради зачестилите случаи на нехуманно отношение към животни този празник е все по-актиален и важен.

Човешката дейност води до сериозни поражения в природата и изменения на климатичните процеси на планетата. Всички тези катаклизми, дело на човека, се отразяват зле и на фауната. Според редица учени между един и пет животински вида изчезват всяка година. Това темпо се ускорява със всяко изминало десетилетие.

Мисълта за закрила на животните и нашия дом- Планетата земя не трябва да ни вълнува само на празници. Изсква се системна грижа, мисъл и себеотдаване. Някои от катаклизмите са вече не обратими, но други могат да бъдат предотвратени.

Plovdiv Town честити празника на всички стопани на домашни любимци, природозащитни организации и организации за защита на животните.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.