Светът се включва в Международния ден без асансьори

Ден без асансьори е събитие, което цели да привлече общественото внимание към темата за това колко важна за здравето ни и ежедневната физическа активност

0
213
asansiori

Инициативата „Ден без асансьори” ще се проведе на 25-ти април.За първи път денят ще бъде глобален,като до сега събитието се провеждаше само в Европа. На европейско ниво денят  е част от кампанията NowWeMOVE, a през 20018-та ще се включат и участници от Австралия, Япония, Бразилия.

Инициативата у нас се координира от сдружение “BG Бъди активен“.В България кампанията се организира от 2012 г. и има три основни цели: да повиши vинформираността относно ползите от физическата активност; да насърчи редовното участие в различни видове спорт и да подобри възможностите за достъп до движение и физическа активност.Всяка следваща година участниците в инициативата се увеличават, расте броят и на нейните посланици: институции, медии, обществени личности.

Ден без асансьори е събитие, което цели да привлече общественото внимание към темата за това колко важна за здравето ни и ежедневната физическа активност. „Целим да покажем колко лесно е да преборим застоелия начин на живот. Заедно можем да докажем, че чрез съвсем малка промяна в навиците ни, можем да подобрим дългосрочно здравето и настроението си, без да са ни нужни допълнително време и средства“, смята Биляна Милева, национален координатор на инициативата: „За в момента много университети и офис сгради от цяла България за потвърдили своето участие, като отново очакваме над 350 000 човека да се включат“.

Движението по стълби, без да се използват ескалатори и асансьори, предоставя на всеки шанс да започне със свеж старт, да продължи с енергично изпълнение на своите рутинни задачи и да завърши деня си с доза здравословно усилие.

Всеки желаещ да вземе участие в инициативата може да го направи. Изберете стълбите вместо асансьора и бъдете част от“Ден без асансьори“. Естествено, събитието е доброволно и асансьорите могат да останат достъпни за хора с увреждания, както и за тези, които просто не проявяват желание да се включат.

 

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.