Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ откри нередности в обявена обществена поръчка на Община Марица

В отговор от Общината прекратиха некоректно описаната обществена поръчка

0
80
Marica

По повод обявената обществена поръчка в електронната страница на Община Марица с предмет „Текущ ремонт и превантивно поддържане на вътрешни улици и общински пътища на територията на общината“, за която се приемат оферти в срок до 17-ти април 2018 г., Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ откри нередности, които биха попречили на обективния избор на изпълнител на поръчката, а именно:

-В тръжната документация липсва конкретизиране на обема, вида и срока на изпълнение на строително-монтажните работи

-Липсва конкретизиране на задачите и обектите, отдалечеността един от друг и до базите за инертни материали и всякакви видове доставки с високи ценообразуващи стойности

-Начинът на съставяне на техническото предложение предполага силно субективен характер за оценка

На 22-ри март 2018 г. Сдружение „Бизнесът за Пловдив” изпрати на писмо до кмета на Община Марица г-н Димитър Иванов с искане за прекратяване на така обявената обществена поръчка и преструктурирането и с нови, обективни критерии. Сдружението счита, че така изготвената документация е непълна и неточна и създава предпоставки за манипулация и избор на определена предварително фирма.

След получената информация, Община Марица прекрати междувременно с обявление на сайта си тази обществена поръчка. Това показва, че е важно и има смисъл да се показват проблемите и недостатъците в административните документи на общините, когато бъдат установени такива.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.