Истински опит за измама се опитаха да направят членовете на сдружение „Всички заедно за една кауза“ на Общинското обсъждане днес. Съветникът Айри Мурат е вкарал в Общината предложение за обсъждане да отдаване на мултифункционална зала Колодрума на сдружението за безвъзмездно ползване на 19-ти октомври за благотворителен концерт в полза на деца сираци, страдащи от различни заболявания, както и закупуване на апаратура за различни болници. Думата „различни“ бе използвана доста, защото явно от сдружението не са дали ясни насоки. Това, което са заявили, обаче, е че благотворителният концерт ще се проведе под патронажа на Изпълнителния директор на комисията на ЮНЕСКО за България – г-н Манчовски и Председателя на 44-то Народно събрание г-жа Цвета Караянчева.

Друг факт, който зароди семето на съмнението в общинските представители е, че документът, входиран с предложение да отдаване на зала Колодрума, представлява сканирано копие, съдържащо герба на България, надписа на комисията на ЮНЕСКО в България и два печата – единият на Национално студентско сдружение за образователен обмен АИЕСЕК България, а вторият на Българо-виетнамска промишлена камара.

От Община Пловдив са провели разговор с представител на студентското сдружение, от където разбират, че АИЕСЕК България не е взимало участие в подобна инициатива и печатът е на регионалния клон в Благоевград, който е закрит през 2016 година. От Kомисията на ЮНЕСКО пък се разбира, че Изпълнителен директор за България е г-н Щерев, а не Манчовски. Такъв служител в Kомисията изобщо не е работил, камо ли като Главен секретар, а самата Kомисия никога не е провеждала подобно заседание и не е организирала концерт.

В документа е записано също, че сумата 14 500 лв. трябва да се отдели за хонорар на народната певица Николина Чакърдъкова и ансамбъл за народни танци, за да участват в благотворителния концерт. Оказа се, че г-жа Чакърдъкова за първи път чува за подобно предложение към нея. И тъй като рекламата за събитието вече тече в града под тепетата, са продадени близо 2000 билета, чиято стойност предстои да бъде възстановена на закупилите ги.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.