В Седмица на вдъхновението търсим къде и в какво младежта намира смисъл и вдъхновение

Фестивалът „Седмица на Вдъхновението“, който ще се проведе в модерната сграда на Пловдивски Културен Институт, разраства своя мащаб и влиза в пет пловдивски училища

0
седмица на вдъхновението

„В седмицата от 13-ти до 17-ти ноември гостуваме в няколко пловдивски училища, защото ни вълнува да разберем какво вдъхновява младежите, кое осмисля дните им, как виждат развитието си във времето и в какво виждат личния си принос към другите“, разказа директорът на Пловдивски Културен Институт и създател на формата “Седмица на Вдъхновението“, Марияна Стракова.

Тя отбеляза, че датата, обявена за старт на инициативата не е случайна.

„Първото ни гостуване съвпада с Международния ден на добротата (13 ноември). Тогава екипът ни от вдъхновители с гост-лектор Ивелина Червенакова от международната младежка организация JCI, ще се срещне с учениците от СУ „Паисий Хилендарски“ , за да си обменим идеи по темата „Вдъхновението да доброволстваш“, обясни Марияна Стракова.

На 14 ноември (вторник) Калина Гаева – хореограф и ръководител на Първото училище по хип-хоп танци The Center, ще сподели с ученици от ЕГ „Иван Вазов“ за вдъхновението да танцуваш и подкрепяш. На 15 ноември (сряда) предприемачът Пламен Попов ще сподели своя опит като бизнес обучител и мотиватор в Национална търговска гимназия – Пловдив. На 16 ноември (четвъртък) заедно с ученици от СУ „Свети Седмочисленици“ ще се потопим в театрални и танцови импровизации. На 17 ноември (петък) за смисъла и красотата в музиката ще си говорим с младия пианист Евгени Генчев и част от талантливите деца на НУМТИ „Добрин Петков“.

По време на „Седмица на Вдъхновението“ от 13 до 17 ноември Пловдивски Културен Институт обявява и разнообразни танцувални, спортни, творчески и театрални класове за всички пловдивчани и гости на града с вход свободен.

Кулминацията на Фестивала ще се състои през уикенда на 18 и 19 ноември, когато в шест тематични панела – изкуство, демонстрации, движение, образование, творчество, култура и дух ще бъдат представени изложби, цветни арт работилници, актьорски импровизации, полезни лекции, забавни танцови и спортни класове, духовни практики, представяния и беседи за малки и големи.

Входът за събитието за деца и младежи до 18-годишна възраст е безплатен!

Пълната програма и представяне на теми и участници, открийте на: http://pki.bg/week_of_inspiration_2017/

„Вдъхновението не е нещо, което получаваме от действията си. То е това, което влагаме в действията си. Нашият живот е нашето послание към света! Нека това послание бъде вдъхновяващо!“, споделя посланието на фестивала директорът на Пловдивски Културен Институт.

Линк към събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/157746671484571/

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.