Седмица на корейското кино започва в Lucky Дом на киното

По време на седмицата на корейското кино ще имате възможност да видите филмите : „Време за борба”, „Мис баба” и „Пътят, наречен живот”. Прожекциите ще бъдат с вход свободен!

0
49

В Lucky Дом на киното ще се проведе седмица на корейското кино. Тя ще започне на 09 ноември и ще приключи на 14 ноември 2018-та година. Филмите, които ще можете да видите са комедията „Мис баба”, историческия „Време за борба”и анимацията”Пътят, наречен живот”. Прожекциите ще бъдат с вход свободен!

„Мис Баба” е великолепна корейска комедия, която се радва не само на изключителен успех в родината си, но и предизвика вълна от римейк филми в паназиатския киноареал. Успехът му се дължи не само на оригиналния сюжет, но и на сериозните теми, които поставя по един забавен, енергичен и лек начин. С огромна доза чувство за хумор, поредица от абсурдни и анахронични моменти и разбира се тук-там драматични емоции. Мис баба е всъщност много нежен и трогателен филм за различните вселени на поколенията, за самотата, дискриминацията на възрастните, страха от старостта, стереотипите на младостта, обичта в семейството и вечния стремеж към любов. Основната поанта – възрастта е просто едно число, всичко останало е дух и копнеж за живот.

„Време за борба”разказва за отчаяна банда разбойници и крадци, обединени под името Кундо, решава да изрази своята тотална непремиримост с цената на собствения си живот, който е нищожен в сравнение със стойността на каузата. В двора настава неистов страх от мощта и влиянието на организацията, предвождана от Долчи (син на месар) и подпомагана от Чо Йон – незаконен син на аристократ. Насилието е единственият инструмент на надеждата.

„Пътят, наречен живот” включва три анимационни новели, обединен в т.нар филм омнибус и базирани върху известни корейски разкази: Когато елдата цъфти, Пролет, пролет и Щастлив ден. Историите, които разказват, ни пренасят в Корея през първата половина на 20 век. Обединени са под идеята да представят пъстрото многообразие на живота – спомените, младостта, любовта, тъгата. Ан Че-хун и Хан Хе-джин са добре познати на българската публика с предходна творба Зелени дни. В своята изящна анимация те отново съчетават прецизност, майсторство и великолепие на колорита. Сегментите на омнибуса са изпълнение с поетичност, чувство за хумор, деликатна ретро носталгия и динамика. Получил се е семеен филм, подходящ за всички възрастови групи. Чрез адаптацията на литературни произведения, аниматорът Ан Че-хун подчертава, че пренася на екрана универсални послания чрез вникване и в специфичната корейска душевност.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.