Седмица на корейското кино започва в Lucky Дом на киното

По време на седмицата на корейското кино ще имате възможност да видите филмите : „Време за борба”, „Мис баба” и „Пътят, наречен живот”. Прожекциите ще бъдат с вход свободен!

0

В Lucky Дом на киното ще се проведе седмица на корейското кино. Тя ще започне на 09 ноември и ще приключи на 14 ноември 2018-та година. Филмите, които ще можете да видите са комедията „Мис баба”, историческия „Време за борба”и анимацията”Пътят, наречен живот”. Прожекциите ще бъдат с вход свободен!

„Мис Баба” е великолепна корейска комедия, която се радва не само на изключителен успех в родината си, но и предизвика вълна от римейк филми в паназиатския киноареал. Успехът му се дължи не само на оригиналния сюжет, но и на сериозните теми, които поставя по един забавен, енергичен и лек начин. С огромна доза чувство за хумор, поредица от абсурдни и анахронични моменти и разбира се тук-там драматични емоции. Мис баба е всъщност много нежен и трогателен филм за различните вселени на поколенията, за самотата, дискриминацията на възрастните, страха от старостта, стереотипите на младостта, обичта в семейството и вечния стремеж към любов. Основната поанта – възрастта е просто едно число, всичко останало е дух и копнеж за живот.

„Време за борба”разказва за отчаяна банда разбойници и крадци, обединени под името Кундо, решава да изрази своята тотална непремиримост с цената на собствения си живот, който е нищожен в сравнение със стойността на каузата. В двора настава неистов страх от мощта и влиянието на организацията, предвождана от Долчи (син на месар) и подпомагана от Чо Йон – незаконен син на аристократ. Насилието е единственият инструмент на надеждата.

„Пътят, наречен живот” включва три анимационни новели, обединен в т.нар филм омнибус и базирани върху известни корейски разкази: Когато елдата цъфти, Пролет, пролет и Щастлив ден. Историите, които разказват, ни пренасят в Корея през първата половина на 20 век. Обединени са под идеята да представят пъстрото многообразие на живота – спомените, младостта, любовта, тъгата. Ан Че-хун и Хан Хе-джин са добре познати на българската публика с предходна творба Зелени дни. В своята изящна анимация те отново съчетават прецизност, майсторство и великолепие на колорита. Сегментите на омнибуса са изпълнение с поетичност, чувство за хумор, деликатна ретро носталгия и динамика. Получил се е семеен филм, подходящ за всички възрастови групи. Чрез адаптацията на литературни произведения, аниматорът Ан Че-хун подчертава, че пренася на екрана универсални послания чрез вникване и в специфичната корейска душевност.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.