Спектакълът „Руски мармалад“ постави началото на „Сцена на кръстопът“

Представлението е поставено в Пловдив изцяло от руски постановъчен екип

0
153
7

С премиерното представление на Драматичен театър Пловдив „Руски мармалад. PostChekhov“ от Людмила Улицкая, изиграно от актьорски състав от няколко поколения и поставено на пловдивска сцена от изцяло руски екип, снощи бе открит официално 21-я Международен фестивал „Сцена на кръстопът“ в Пловдив. Преди началото на спектакъла, приветствия към организаторите, участниците във фестивала и вярната пловдивска публика поднесоха заместник-кметът по култура и туризъм на община Пловдив инж.Александър Държиков и заместник-министърът на културата Амелия Гешева.

Сред гостите на премиерата бяха още Савина Петкова – Председател на Общински съвет – Пловдив, Евелина Апостолова  – заместник областен управител на област Пловдив, инж. Димитър Георгиев – почетен консул на Украйна в Пловдив, собственик и управител на фирма „Роза Импекс“ ООД – главен спонсор на Фестивала, инж. Никола Добрев – председател на УС на КЦМ 2000 АД, дългогодишен спонсор на проявата, Христо Мутафчиев – председател на Съюза на артистите в България, много творци, дейци на изкуството и културата, медии, актьори, приятели и почитатели на театралното изкуство.

Пиесата е препратка към „Три сестри“ на Чехов, под режисурата на Владимир Гурфинкел – главен художествен ръководител на Пермския театър, носител на най-голямата театрална награда на Русия  през последните две години, който също присъстваше на премиерата. В представлението игра и най-новия член на пловдивската трупа – блестящата Маргита Гошева, позната на публиката от филмовите и роли в  „Урок“, „Слава“ и сериала „Къде е Маги?“.

Постановката беше дебют и на колоритната и талантлива млада актриса Милена Георгиева. Участваха също актьорите Стефан Попов, Венелин Методиев, Елена Кабасакалова, Радина Думанян, Елена Атанасова, Красимир Василев, Анелия Ташева и Добрин Досев.

Впечатляващата сценография и костюми са дело на  Ирена Ярутис, музиката на Виталий Истомин, хореографията на Татяна Безменова.

Тази вечер, програмата на 21-я Международен фестивал „Сцена на кръстопът“ продължава с представленията „Последното изкушение“ на Народен театър „Иван Вазов“, режисьор Веселка Кунчева от 19:00 часа на Голяма сцена и „Момчето от последния чин“ на Драматичен театър Пловдив, под  режисурата на Крис Шарков от 19:00 часа на Камерната сцена.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.