Stefan Wyldobrev

Фотограф: Паулина Гегова

В съдебната практика съществува правилото „Невинен до доказване на противното”. Вчера вечерта „Обичайните заподозрени” единодушно бяха признати за виновни по всички обвинения. Съдебните заседателите, в лицето на публиката, признаха вината им за едно грандиозно и разтърсващо престъпление срещу скуката, лошото настроение и нацупените физиономии. Обвинените – Стефан Вълдобрев, Стоян Янкулов – Стунджи, Иван лечев, Мирослав Иванов и Веселин Веселинов – Еко се постараха и осъществиха „пъкления” си план да превърнат тазгодишния си концерт в по-запомнящ се от предишните. Техни съучастници бяха музикантите от симфоничния оркестър на Държавна опера Пловдив.

Stefan WyldobrevStefan Wyldobrev

Да, няма как да не отбелижим, че концертът „По-полека Symphony” показа, че в България могат да се правят иновативни проекти, включващи симфонични оркестри, без те да звучат като безвкусен микс между класическа и модерна музика. Напротив, аранжиментите, създадени от Захари Ковачев специално за проекта, звучаха толкова професионално и майсторски, че само можем да се гордеем с присъствието на такива личности в българското изкуство. Като прибавим, че диригент на симфоничния оркестър бе Константин Добрейков няма как да не продължим да удряме с чукчето и да отсъждаме- Виновни.

Miro IvanovStefan Wyldobrev

Още с първата песен част от публикта беше на крака, танцувайки на любимата си музика, а самият Стефан Вълдобрев прикани гостите на концерта да не се държат „симфонично”, а да се забавляват и танцуват, защото всичко случващо се на сцената е за тях.

„Тук се чувствам като у дома си. Всички хора в Пловдив, от публиката, през хората, работещи в татъра, операта, заведенията и хотелите ни карат да се чувстваме като у дома си. Този проект е у дома си, защото беше замислен точно в Пловдив, миналата зима, по идея на директора на Пловдивската опера- Нина Найденова.” – сподели Стефан Вълдобрев пред затаилата дъх в очакване публика.

Stefan Wyldobrev

Стефан Вълдобрев не веднъж е споменавал колко харесва Пловдив и неговата публика, като и този път не пропусна да го отбележи. А пловдивчани и гостите на концерта не бяха само това, те се представиха чудесно и в ролите на хор и балет, допълвайки още по-прекрасното и зареждащо чувство, идващо от сцената. Една след друга се изреждаха песните –„ Холивуд”, „Силикон”, „Тази песен не е за любов”, „По-полека” и всички останали, които са безкомпромисни хитове, пеещи се от млади и стари. Да, точно така, сред присъстващите имаше хора на възраст от 5 до 75 години.

Stefan WyldobrevStefan Wyldobrev

Стефан Вълдобрев и целият екип подкрепиха кампанията “Брой до 10”, организирана от Ротари клуб. Кампанията цели да намали агресията и гнева в цялото ни общество. Доброволци от Ротари клуб раздаваха на публиката стикери, припомнящи този малък трик за превъзмогване на гнева. Бройте до десет, помислете си за нещо хубаво и той ще отмине. Ако това не помогне, отидете на концерт. Хубавата музика със сигурност ще ви подейства!

Broi do 10

Миналата година Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени”, оставиха всички присъстващи без думи, тази година направо ги разтърсиха и всички са в недоумение, чудейки се какво да очакват догодина. Едно е ясно, отново ще има престъпление, виновните са ясни. Tе са просто „Обичайните заподозрени” в престъпленията срещу лошото настроение!

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.