Стефан Вълдобрев за първи път се поклони на пловдивската публика в началото на концерта си

Артистът призна, че Пловдив е най-доброто място за създаване на изкуство

0
769
frt

Откриваме официално сайт Plovdiv Town с едно културно мероприятие, което заслужава да му се обърне внимание – концерта на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, който се проведе снощи в Летния театър на Бунарджика.

Истината е, че за концерти се пише трудно. Как да пресъздадеш с думи това най-висше изкуство музиката? Как да го облечеш с определения? Музиката не се описва, тя се усеща с душа и сърце. Всичко в нея е обвързано с вътрешната емоция, към която подтиква или която още повече засилва. Но концерт на Обичайните заподозрени трябва да се опише.

Може би се чудите от къде идва тази привързаност към творчеството на Вълдобрев и колегите му. Да, тя не е случайна, защото това е музиката от нашето детство. Поне на тези от нас, които са родени в края на 80-те и 90-те години. Израснахме с песни като „Рай“, „Едно“, „Сняг над Сахара“, „Към“ и още много. А когато нещо ни връща назад в детството, то става твърде ценно, защото знаем, че миналото няма да се повтори, но поне можем да пътуваме в него чрез спомените.

Много хора ме предупредиха, че Стефан Вълдобрев зарежда публиката до краен предел и не ме подведоха. Първото доказателство за това бе препълненият театър, който отдавна не бях виждала толкова „жив“. Отношението на музикантите към почитателите им бе перфектно импровизирано. Лежерно, приятелско, закачливо, скъсяващо драстично дистанцията между сектори и сцена. Посетителите се превърнаха в едно цяло с музикантите, лишени от каквото и да е високомерие и артистично его. За пореден път групата доказа, че е сформирана от висок клас професионалисти.

Иван Лечев, Стунджи Янкулов, Мирослав Иванов и Веселин Веселинов – Еко са се утвърдили през годините като най-добрите от най-добрите и ако нашите думи са въздух под налягане, то индивидуалните им сола потвърждават таланта им.

Визитата им в Пловдив бе и последният концерт от лятното турне на бандата „Барът е до морето и морето е до бара“. Море нямаше, но лятното настроение се усещаше осезаемо. По време на вечерта Вълдобрев не пропусна да поздрави любимите си колеги от Драматичен театър Пловдив и да подчертае, че това е най-добрият град за изкуство. От известно време актьорът се подвизава зад кулисите на „Драмата“ и именно обичта му към града го превърна в заключителен етап от турнето, с обещанието, че през 2018 г. ще празнуват двадесет години от създаването на формацията.

Освен песни и танци, имаше награди, игри и много скачащи по сцената деца, за които музикантите искрено се страхуваха, без да знаят, че пловдивските малчугани са свикнали да танцуват на сцената на Летния театър, точно на една ръка разстояние от изпълнителите. Това само подсили очарованието на прекрасното, позитивно преживяване, в чиято основа се загнезди идеята да сме по-добри един с друг, да си помагаме и да вярваме в мечтите си.

С цялото си уважение изпълнителите се поклониха на пловдивската публика още в началото на концерта. Нещо, което правят за първи път в кариерата си, но едва ли ще е за последен.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.