staj

„Разбихте ми капсулата, в която до сега поставях общинската администрация“, споделя Йоана Цолова, която е на 25 години, родена е в гр. Враца, студентка по право в Югозападен университет „Неофит Рилски”, Благоевград. Йоана ще трупа опит в правен отдел на район „Централен“ под прякото ръководство на Гергана Сивакова, главен юрист на района.

През целия месец юли в администрацията на Георги Стаменов ще стажува и Ралица Генкова, която е само на 22 години и е от Горна Оряховица. Тази пролет тя завършва 2 курс, специалност архитектура в Kingston University, Лондон и има огромно желание да трупа професионален опит. Неин ментор в „Централен“ е младата ландшафтна архитектка Славка Цочева. Добре дошли в Пловдив – в „Централен“ ще се сблъскате с цялото разнообразие на една администрация и с ред особености. Районът е най-многочисления в Община Пловдив и се развива ежедневно“, посрещна Стаменов младите дами в кабинета си.

Бъдещата юристка Йоана Цолова е твърдо решена да се установи в града под тепетата. „Пловдив ми харесва много. Само за два дни в администрацията добих съвсем друга представа за работата в една община” – коментира младото момиче. Йоана знае за стажантската програма в „Централен“ от миналата година. „Запознавам я с дейността в администрацията на разбираем и достъпен език. От голямо значение е да разбере как функционира администрацията, как се работи с хора и в екип“ – казва Сивакова от „Централен“.

Според бъдещата архитектка Ралица „архитектурата е артистична професия“: „В обучението ни в Англия е заложена много практика,“ – казва тя и добавя, че в Пловдив много трудно е намерила квартира, но въпреки това не се е отказала заради стажа си в „Централен“. Голямата й мечта е да се занимава с реставрация на стари сгради. „Пловдив е правилното място за това.“ – покани Георги Стаменов студентката за бъдещи ангажименти в администрацията.

staj

Стажантската програма на „Централен“ е част от програмата на Министерски съвет „Стажове в държавната администрация“, която се провежда ежегодно в периода май – септември.  През 2018г. всеки стажант избира за какъв период би искал да трупа опит: от 10 до 45 работни дни. В края на периода всеки младеж получава сертификат от район „Централен“.

 

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.