Тайбе Юсеин е новият световен шампион по борба за жени

Това е първата световна победа за страната ни в борбата от пет години насам и ние се гордеем

0
Тайбе Юсеин
Снимка: Sportal.bg

В последните месеци се забелязват все повече постижения от българските спортисти както на местно, така и на национално ниво. България има с какво да се гордее, дори да не го осъзнава! Гордеем се и ние, а последният пример за това е Тайбе Юсеин, която стана новият световен шампион по борба за жени в категория до 62 кг.

Шампионата се проведе в Будапеща, където след оспорвани и трудни сблъсъци, българката побеждава японския представител Юкако Кавай с 6:2. Успехът ѝ е повече от вдъхновяващ поради факта, че от дълги години никой не може да пребори японските боркини. Никой, освен Тайбе Юсеин.

Юсеин е възпитаничка на Русенското спортно училище. За 27-те си години има зад гърба си два сребърни и един бронзов медал от световни първенства за жени, както и много бронзови медала от световни и европейски първенства за кадетки, девойки и жени. . Състезавала се е за „Юнак Локомотив”-Русе, както и за отбора на „Левски“ София. Първият си бронзов медал печели през 2005 година на Европейското първенство по свободна борба за кадетки в Истанбул.

Вчера тя гордо вдигна златото, защитавайки честта и уменията на България. Това е първата световна победа за страната ни в борбата от пет години насам и ние се гордеем!

ХАРЕСА ЛИ ВИ СТАТИЯТА?

Тайбе Юсеин е новият световен шампион по борба за жени
Оценете статията
Вашето мнение е важно за нас!