Танцьори от 10 държави препълниха залата на община Пловдив в последния ден на фолклорния фестивал

В деня на закриването на обща среща на приятелството се извърши традиционната размяна на подаръци между участници и домакини

0
53
Folkloren festival

Днес в Заседателната зала на община Пловдив на пл. „Стефан Стамболов“ се проведе общата среща на приятелството на участниците в XXIV Международен фолклорен фестивал Пловдив 2018. Представителите на 10-те състава бяха поздравени от заместник-кмета по култура и туризъм на община Пловдив инж. Александър Държиков, който предаде и специални поздрави от името на Кмета на града инж. Иван Тотев. По време на срещата бе извършена традиционната размяна на подаръци между гостите и домакините. Всеки колектив подари рекламни сувенири, символи на града и държавата, от която идва. А заместник-кметът инж. Александър Държиков връчи от името на община Пловдив на всеки един от съставите, специално изработен възпоменателен албум с текстове и красиви фотоси от участието им във XXIV Международен фолклорен фестивал, филм от официалното откриване, фестивална керамична чиния, изработена от Цветана Пеева и рекламни материали за културно-историческото наследство на Пловдив и за Пловдив – Европейска столица на културата – 2019.

Folkloren festival

Всички участници си направиха снимка за спомен със заместник-кмета, обща снимка на стълбите на общината, като фотографирането на всички желаещи танцьори, водачи на групи и почитатели продължи дълго и извън сградата.

Днес, в последния ден на фестивала в 17.30 часа ще се състои и последното дефиле на съставите. Те тръгват от „Дом Левски”, преминават по Главната улица и стигат до сцената на пл. „Стефан Стамболов”, където в 18 часа ще изнесат кратка програма. Галаконцертът и церемонията по официалното закриване на XXIV Международен фолклорен фестивал, по време на която колективите ще получат почетни дипломи за участие и ще си вземат довиждане с пловдивската публика, започва точно в 20.00 часа на Античния театър. Входът е свободен.

Folkloren festival

В XXIV Международен фолклорен фестивал Пловдив 2018 участие взеха: Държавният младежки хореографски ансамбъл “Коруми” от Грузия, Индонезийският професионален танцов ансамбъл „Комунитас Тари Фисип Радха Сариша“, Народен ансамбъл за песни и танци “Черемош” на Лвовски Национален Университет „Иван Франко“, Украйна, Танцов състав „Палоина“ , Холандия, Културна и художествена фолклорна група “Китка” от Драчево, Македония, Ансамбъл „Гаудеамус“, Чехия, Танцов състав „Дансериен Бро Клегерег“, област Бретан, Франция, Ансамбъл „Бале Фолклорико Цонт`Емок Де Хорхе Еското“ от Мексико, Академичен фолклорен състав „Студент“, Словения и Академичен фолклорен ансамбъл при Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив.

Маршрут

Отправен адрес: Използване на текущото местоположение

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.