Таха Рахман започна да копае преди разрешителните

0
4503
Таха Рахман започна да копае преди разрешителните
Снимка: PlovdivTown

Таха Рахман с пореден произвол и грубо нарушение на правилата за строителство. Още преди да е получил официално разписаните разрешителни, с които да стартира законно и легитимно своя строеж до Захарна фабрика.

Тежка техника вече е започнала изкопни дейности, макар и на мястото да няма обезопасителни огради и задължителните информационни табели. Нещо повече – Таха Рахман все още няма официално издадено и подписано строително разрешение, без което на практика всички дейности на обекта към момента са незаконни.

Имотът, който от 2018 година е собственост на Рахман,  всъщност представлява парк, създаден от основателите на “Захарна фабрика“.  Така печалната слава на йорданеца, като екзекутора на зелените площи в Пловдив за пореден път се затвърди. Таха Рахман стои и зад Байрям Сали Солак, който по скандален начин придоби терена зад хотел „Санкт Петербург“.

Макар и в началото йорданецът да отричаше категорично връзката си със Солак. Преди броени седмици го потвърди това, което целия Пловдив знаеше, като показа в личните си профили в социалните мрежи проекта му за парка. Освен тези 36 декара, на които инвеститорът планира да построи бетонните си мастодонти, съседния имот от 21 също е на Таха Рахман и видимо е наскоро обезлесен.

На мястото на изкопните дейности йорданският строител ще вдигне четири 15-етажни кули. Между тях терасовидно ще има още 12 сгради, които ще са високи „само“ между 10 и 12 етажа. Огромният комплекс ще бъде с РЗП от над 130 000 кв.м и над 1000 апартамента. Проектът беше връщан на три пъти от Община Пловдив.

Таха Рахман гаф след гаф

Йорданският строител влиза в гаф след гаф през последните години. На строеж до Стоматологичния факултет негов работник почина след строителен инцидент през януари 2019 година. Няколко месеца по-късно на същия обект работниците отново масово не спазвах никакви правила за безопасност.

Друга строеж на Таха Рахман пък доведе до разрушаването на близо 10 метра тротоар и прекъсване на цялата подземна инфраструктура в района на ул. „Янко Сакъзов” и ул. „Мостова” преди по-малко от месец.

През юни 2019 пък поставеното лице на Таха Рахман – Байрям Солак и една от фирмите му отнесе 3 хиляди лева глоба. Това е защото работници са били спипани на строителен обект без да имат сключен трудов договор. През септември пък йорданецът беше гост на юбилея на шефа на Трето РПУ в Пловдив – Никола Симов, което от мнозина се възприе като сигнал, че Рахман има близки контакти до властта.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.