“Театър на мечтите 2018” – как да сме предприемач на село

Водещ на ателието ще е Гавраил Гавраилов - магистър по приложна психология, докторант по социология и писател

0
123
Teatur na me4tite

Социално предприемачество и живот на село. Двете неща в момента са модерни, имат много последователи и се движат от мечтатели. И все пак какво се крие зад тях и защо са ни нужни подобни предизвикателства?

“Театър на мечтите” е иновативна технология за генериране на идеи. Зад всеки социален предприемач стои една голяма кауза. Обикновено само един от всеки двадесет опита успява да се развие до реален социален бизнес. И въпреки това мечтите на всички останали остават живи.

“Мисли глобално, действай локално” – това е възможен девиз за всеки един уважаващ себе си социален предприемач. Но зад него стои много работа и хиляди часове трупане на опит, за да може една идея да има своя шанс да се реализира. Хората сме устроени да ни хрумват постоянно гениални идеи, които умират с изпиването на сутрешното кафе. Така човечеството губи ценни иновации и много хора продължават да бъдат нещастни.

Ателието “Социално предприемачество в действие” има за цел да изгради вашата собствена идея. Понякога тя дреме в някой ъгъл на съзнанието ви, където сте я скрили на сигурно място. Друг път е зад ъгъла на съседната къща, но ви мързи да се разходите дотам. Чрез силата на психологията и драмата ще се опитаме да я извадим на показ.

Избрали сме за арена на това събитие “Центъра за изкуство и занаяти Артел-13” в село Киселчово. Това място е плод на много реализирани идеи и на една голяма мечта. Водещ на ателието ще е Гавраил Гавраилов – магистър по приложна психология, докторант по социология и писател. Самото събитие ще се проведе от 3-ти до 5-ти август.

Програма:

Петък
16.00 – 17.00 ч. Настаняване и кафе.
18.00 ч. Въведение в социалното изкуство: Какво е работа с мечта? Защо искаме да бъдем успешни предприемачи? Коя е нашата социална кауза?
19.30 – 20.00 ч. Вечеря.
След вечеря: Игра за опознаване “Скритите реликви в Родопите”

Събота
8.30 ч. Закуска
10.00 – 12.30 ч. Закуска за шампиони – бизнес модел, екип, партньори, клиенти, формула на нашия успех. Имаме ли нужда от социална кауза, за да бъдем добри предприемачи?
13.00 ч. Обяд
15.00 – 17.00 ч. Сиеста за начинаещи: Как да започнем, защо да рискуваме, кое да отхвърлим. Писане на сценарий за нашата пиеса “Социално предприемачество в действие”, разпределяне на ролите.
17.30 – 19.00 ч. Генерална репетиция: Как да изиграем нашата социална роля, как да се представим добре пред публика, кои са нашите дрехи и обувки. Самостоятелна работа по групи.
19.30 – 20.00 ч. Вечеря.
21.00 – 22.00 ч. Голямата премиера: Да разкажем за нас в бъдеще време. 

Неделя
8.30 ч. Закуска.
10.00- 12.00 ч. Социално афтърпарти – създаване на карта на мечтите.
12.30 ч. Обяд и отпътуване

Таксата за участие в Ателието е 160 лв. Записването става с капариране на 50% от таксата за участие. Позвънете на тел. 0303 65 246 или ни пишете, за да се уверите, че има свободни места.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.