„ТексТейлър Експо“ представя мода от бъдещето в Пловдив

0
21
Panair

Модните акценти за сезона есен-зима 2019/2020 ще бъдат представени на изложението „ТексТейлър Експо“ от Сара Олууд, творчески директор на онлайн платформата за дизайн The Trend Bunker. Тя ще разкрие и една от най-важните тайни на модната индустрия – как се прогнозират и създават новите тенденции. Семинарите са безплатни за изложителите и посетителите на първото издание на „ТексТейлър Експо“, което ще се проведе от 8 до 10 ноември тази година в Международен панаир Пловдив.

Сара Олууд е известна като експерт, успешно предвиждащ  развитието на модните линии и пазари. Нейните лекции по време на изложението ще са особено полезни за стартиращите дизайнери и предприемачи в тази индустрия, за които е обособена Старт-ъп зона. Те ще имат възможност да покажат своите идеи, концепции и колекции, да представят нови брандове. Така изложението ще демонстрира още един аспект на модата от бъдещето.

Футуристични елементи ще има и в специалното дизайнерско пространство. То е оформено без стени, за да може да се приложат съвременните похвати за презентации, използвани в най-големите изложения за мода. Творците ще представят иновации и проекти, създаващи новите модни визии на утрешния ден.

Старт-ъп зоната и дизайнерското пространство ще подкрепят обрата в българската шивашка индустрия. Двете инициативи ще свържат производителите с дизайнери, за да ги улеснят при създаването на собствени марки готово облекло и така да излязат от кризата с ишлемето, коментира Валя Данкова, управител на фирма „Спекс“, която е съорганизатор на „ТексТейлър Експо“ заедно с Международен панаир Пловдив.

В момента има много поръчки за ишлеме, но то става неизгодно за производителите. Те са принудени да вдигат заплатите заради недостига на работна ръка. Само през миналата година ръстът на възнагражденията е 15%, той повишава разходите, без да има покачване на приходите от ишлемето, и понижава печалбата. Предприятията не могат да компенсират този спад, тъй като липсата на кадри ги спира да поемат нови поръчки.

Дефицитът на работници вече е критичен, твърдят експерти. Според тях изходът е да се създава продукт с висока добавена стойност – готово облекло, за да се запази рентабилността и да не се получи срив в бранша. „ТексТейлър Експо 2018“ ще предложи ефективни решения в тази посока със семинарите на Сара Олууд, Старт-ъп зоната, дизайнерското пространство и ревютата на нови модни колекции.

Форумът ще събере компании от Балканския полуостров, работещи в текстилната, шивашката и кожарската индустрия. Те ще демонстрират технологии, техника, материали, консумативи и готови изделия. В съпътстващата програма са включени семинари за специалисти и конференция за проблемите на бранша. Ще има и търговска зона. Така международното изложение, което се провежда под егидата на Министерството на икономиката, ще бъде интересно и полезно за производители, търговци и потребители.

Маршрут

Отправен адрес: Използване на текущото местоположение

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.