ТИР заседна в неправилно спрели коли на Бунарджика

0
39701
ТИР заседна в неправилно спрели коли на Бунарджика
Снимка: PlovdivTown

ТИР заседна при входа на Бунарджика, заради неправилно спрели коли в кръстовището между ул. „Волга“ номер 1 и 2 до ресторант “Южен Полъх” – Малък Бунарджик.

За пореден неправилно спрели автомобили блокират входа на Бунарджика. Днес тяхна „жертва“ се превърна ТИР, с който се превозваше сцената на „OPERA OPEN“. Тежкотоварният камион се опита да се промуши между двете коли. След много маневри и една дузина помагащи хора, камиона успя да се промуши пред очите на патрул на II РПУ – Пловдив.

Ситуацията с конкретния ТИР, не е за първи път. Преди няколко дни пожарен автомобил не успя да се качи на Бунарджика, отново заради неправилно спрели автомобили. В този случай се наложи да издирват водача, който сладко спрял, за да похапне набилзо. Благодарение на общите усилия на пожарникари и живущи, той беше открит и премести своя автомобил.

В началото на павираната улица има поставен забранителен знак за спиране и престой. За съжаление, голяма част от шофьорите пропускат да го забележат. След него има поставен знак забранено влизането в двете посоки – B2. Но въпреки заплахата от наказание, това също не спира водачите на МПС и дори на ТИР. Освен тези знаци, има и забрана за паркирането пред входовете на паркове и театри, но и това не пречка на желаещите да посетят ресторанта, парка или организирано мероприятие.

ТИР заседна в неправилно спрели коли на Бунарджика
Снимка: PlovdivTown

ТИР и пожарна, защо им е да минават на Бунарджика?

От повече от година живущите се опитват да решат проблема, но от страна на Община Пловдив не срещат разбиране. От 2017 г. районният кмет – Георги Стаменов обещава, че ще постави бариера. Но обещаното, не е като даденото. Въпреки направена подписка, множеството сигнали на 112 и подадените заявления в Община Пловдив движение по темата няма. Благодарение на активните действия на живущите, II РПУ, Общинска Полиция и КАТ започнаха да отговарят на сигнали и да глобяват нарушителите.

До адекватните действия на униформените се стигна след подаването на жалба до ОД на МВР – Пловдив, че служители умишлено не реагират на сигнали подадена на телефон 112. Към момента се води разследване, но явно жалбата има ефект, защото вече има и видими резултати. Но глобяването на автомобили няма да реши проблемът. Необходимо е Община Пловдив да постави подвижна бариера и да окончателно проблемът. Така няма да виждаме смешни картини, на заседнал ТИР или на тъжни гледки, как пожарникари молят човек на маса да си дръпне колата.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 41

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.