spirits

Рекорден брой напитки от България ще се съревновават тази година за медал в международния конкурс Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles, който ще се проведе в Пловдив от двадесети до двадесет и пети август. За първи път страната ни е сред десете държави в света с най-много мостри за участие в конкурса. България е на седмо място. След нас са Испания, Белгия и Великобритания, а пред нас- традиционни производители и „отличници“ по брой мостри в Spirits Selection, като Франция, Китай, Италия, Тайланд, Бразилия и Мексико.

„Участието на България в Spirits Selectionще увеличи довериетов българските напиткии ще подпомогнепродажбите на нови пазари,“ коментира Меглена Михова от „Пробежекс“, официалният партньор на Конкурса у нас. „България е част от Spirits Selection за първи път през 2015 година. През 2015-та и 2016-та подаваме приблизително един и същи брой високоалкохолни напитки. Тази година обаче като страна-домакин регистрираме рекорден брой мостри: увеличението спрямо 2017година е близо двеста процента. Това е близо три пъти повече от миналата година, като се съревновават шестнадесет високоалкохолни напитки от страната ни“, допълва тя.

„Малцина знаят, че България е преди всичко производител на високоалкохолни напитки. Вие произвеждате сто и осемдесет милиона литра алкохол годишно в сравнение със сто и двадесет милиона литра вино на година“, коментира Тиери Хейнс, Директор на Spirits Selection.

Българските производители са регистрирали общо четиридесет и седем мостри. Близо половината от тях,  са произведени в Тракийската низина. Българските производители ще се съревновават в категориите бренди (включваща ракия), водка, грапа анасонови напитки, ликьор, уиски, ром. Най-много са мострите на родната ракия.

 

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.