Какъв е подаръкът е важно, но начинът на поднасянето му е не по-малко важен. Красивата опаковка ще заинтригува въображението на получателя и ще създаде неповторима празнична атмосфера. Внимателното опаковане подсказва колко е специален човекът за вас. Дори един малък детайл на украсата може да създаде прекрасно впечатление. Тук ще ви представим няколко идеи, с които да подчертаете по неповторим начин коледните подаръци.

1 . Нека децата украсят хартията

Вземете обикновена едноцветна хартия за опаковане. Позволете на децата да я изрисуват със своите детски рисунки и идеи. Предварително нарежете хартията на различни размери, които са подходящи за опаковане на подаръците. Могат да използват моливи, флумастери и пастели. Водни и акварелни бои не са препоръчителни, освен ако хартията не е от по-плътен материал. По-този начин, ще може да включите и най-малките в подготовката на празника.
Това е много подходяща идея за подаръци както за деца, така и за възрастни. Изключително много ще се зарадват всички баби и дядовци.

подаръци

2 . Сложете снимка вместо панделка

Това е възможно най-индивидуално насочената идея. Открийте стари или сантиментални снимки на човека, за който е подаръка и ги сложете като украса на опаковката. Препоръчително е тиксо, за да може по-лесно в последствие да се отстрани снимката при разопаковането. По този начин може да адресирате подаръка без да го надписвате и така ще избегнете разкъсване на опаковката или зацапване. Това е много сантиментално поднасяне, което гарантирано ще подсети за щастливи спомени и ще остави трайно впечатление.

подаръци

3 . Идея за подаръци в нестандартна форма

Често се случва подаръкът, който дълго време сме подбирали да е в неудобна за опаковане форма. Да, има много красиви и забавни торбички, които се продават и които ще са навсякъде през празничния сезон. Има начин да се измъкнем от ситуацията с елегантност и оригиналност. Използвайте обикновен кафяв плик и го украсете сами. Залепете орнаменти от цветна хартия или малки панделки от плат. Може да прикрепите панделка със безопасна игла към плика. Тук също е приложима и идея номер 1.

подаръци

4 . Минималистичен стил

Всеки има поне един приятел, който не харесва шарени или лъскави опаковки. Подходящо в случая е да опаковате подаръка в минималистичен стил. Минималистичният стил представлява изчистени линии и форми и нито една панделка в повече. За да се различи все пак, че е коледен подарък, използвайте форми тясно свързани с празника като снежинка, коледно дърво, ботуша или коледната шапка на дядо Коледа. Ефектна идея е да направите коледно дръвче от хартиени форми за кексчета. Купете едноцветни и в различни големини. Прегъвате на две формичката и я залепяте върху опаковъчната хартия. Повтаряте като следващата я залепяте от вътрешната страна на предишната. В края трябва да получите вид като на снимката.

подаръци

Както и да решите да опаковате подаръка, мислите за човека, на който го подарявате и неговите предпочитания. Покажете своята любов и обич с вниманието на ръчно опакования подарък. Може да не бъде най-красивият подарък под елхата, но нека е най-специалният и личен.

Автор: Блага Запрянова

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.