Какъв е подаръкът е важно, но начинът на поднасянето му е не по-малко важен. Красивата опаковка ще заинтригува въображението на получателя и ще създаде неповторима празнична атмосфера. Внимателното опаковане подсказва колко е специален човекът за вас. Дори един малък детайл на украсата може да създаде прекрасно впечатление. Тук ще ви представим няколко идеи, с които да подчертаете по неповторим начин коледните подаръци.

1 . Нека децата украсят хартията

Вземете обикновена едноцветна хартия за опаковане. Позволете на децата да я изрисуват със своите детски рисунки и идеи. Предварително нарежете хартията на различни размери, които са подходящи за опаковане на подаръците. Могат да използват моливи, флумастери и пастели. Водни и акварелни бои не са препоръчителни, освен ако хартията не е от по-плътен материал. По-този начин, ще може да включите и най-малките в подготовката на празника.
Това е много подходяща идея за подаръци както за деца, така и за възрастни. Изключително много ще се зарадват всички баби и дядовци.

подаръци

2 . Сложете снимка вместо панделка

Това е възможно най-индивидуално насочената идея. Открийте стари или сантиментални снимки на човека, за който е подаръка и ги сложете като украса на опаковката. Препоръчително е тиксо, за да може по-лесно в последствие да се отстрани снимката при разопаковането. По този начин може да адресирате подаръка без да го надписвате и така ще избегнете разкъсване на опаковката или зацапване. Това е много сантиментално поднасяне, което гарантирано ще подсети за щастливи спомени и ще остави трайно впечатление.

подаръци

3 . Идея за подаръци в нестандартна форма

Често се случва подаръкът, който дълго време сме подбирали да е в неудобна за опаковане форма. Да, има много красиви и забавни торбички, които се продават и които ще са навсякъде през празничния сезон. Има начин да се измъкнем от ситуацията с елегантност и оригиналност. Използвайте обикновен кафяв плик и го украсете сами. Залепете орнаменти от цветна хартия или малки панделки от плат. Може да прикрепите панделка със безопасна игла към плика. Тук също е приложима и идея номер 1.

подаръци

4 . Минималистичен стил

Всеки има поне един приятел, който не харесва шарени или лъскави опаковки. Подходящо в случая е да опаковате подаръка в минималистичен стил. Минималистичният стил представлява изчистени линии и форми и нито една панделка в повече. За да се различи все пак, че е коледен подарък, използвайте форми тясно свързани с празника като снежинка, коледно дърво, ботуша или коледната шапка на дядо Коледа. Ефектна идея е да направите коледно дръвче от хартиени форми за кексчета. Купете едноцветни и в различни големини. Прегъвате на две формичката и я залепяте върху опаковъчната хартия. Повтаряте като следващата я залепяте от вътрешната страна на предишната. В края трябва да получите вид като на снимката.

подаръци

Както и да решите да опаковате подаръка, мислите за човека, на който го подарявате и неговите предпочитания. Покажете своята любов и обич с вниманието на ръчно опакования подарък. Може да не бъде най-красивият подарък под елхата, но нека е най-специалният и личен.

Автор: Блага Запрянова

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.