Топ 5 финансови цели през 2021

0
295
Източник: freepik.com

Как да си поставим финансови цели?

Със започването на годината всеки от нас има очаквания, мечти, цели, за които тайно се надява да осъществи. Но това става факт само когато имаме изградени навици, мотивация и стремеж към реализирането им. За това е необходимо да си направим списък с топ 5 финансови цели през 2021 и да ги следваме.

Като се има предвид, че 2020г беше почти нулева година за повечето от нас откъм финанси, лични успехи, мотивация и планиране е трудно да си представим следващата година като супер успешна. Но е важно да имаме визия към положителната страна на нещата. Затова ще разгледаме топ 5 финансови цели за 2021, които си поставих и ще ги споделя с вас, защото смятам че общия успех води до един по-добър свят.

Източник: freepik.com

Топ 5 финансови цели през 2021г

Първата от финансовите цели през 2021г

Първата и най-важна цел е определянето на бюджет. Парите, които ще заделяме са от важно значение за нашите бъдещи цели и дават спокойствие и сигурност. Естествено това е трудна цел, особено при случаите, когато сме останали без работа! Много сектори в страната ни пострадаха от ковид кризата, много приятели и близки са в трудно положение. Особено при наличието на кредити, които не можем да обслужваме. Тогава правим следното – рефинасираме кредита и взимаме примерно 1000 или 2000лв. Тези пари инвестираме в акции, криптовалути, фондове с добра възвращаемост или просто ги заделяме за да ги имаме, когато ни потрябват спешно.

Втората от финансовите цели
Източник: freepik.com

Втората финансова цел на 2021г е да си създадем резервен фонд за спешни случаи. В модерния свят всичко се случва, затова е необходимо да сме подготвени за най-лошото и да очакваме най-доброто! Изненадващите събития в живота винаги хващат повечето от нас неподготвени и поради тази причина много от нас влизат в схемата на бързите кредити. При наличието на застраховки на жилище, кола и живот, нещата са малко по-леки но все пак има непредвидени разходи, които трябва да покрием.

Третата финансова цел

Автоматично инвестиране или заделяне на парични потоци. Една от важните финансови цели през 2021г е автоматизирането. Когато си казваме, че ще заделим 100лв този месец от заплатата всички знаем, че това невинаги става. Излиза нещо непредвидено като нови обувки, забравена такса за фитнеса, нов кейс за телефона и много други. Така в продължение на година се опитвах да заделям и успях да направя едва 3 вноски по 100лв в спестовната си сметка. Автоматизацията на този процес ми доведе до 100% успех като всеки месец от банковата ми сметка се превеждаха по 100лв автоматично. Тогава резултатите започнаха да се виждат.

Четвъртата финансова цел през 2021г

Започнете да работите нещо странично от основната си работа като допълнителен принос за общите ви цели. Монетизирайте някое от хобитата ви, това в което сте добри. Например можете да пишете правилно и грамотно на още един език. Започнете да изпълнявате задачи в интернет, за които ще ви плащат. Или можете да рисувате или снимате. Използвайте уменията си, развийте ги и ги монетизирайте.

Топ 5 финансови цели през 2021г
Източник: freepik.com

Петата от топ 5 финансови цели през 2021

Направете план за погасяване на задълженията си към банки и познати. Постепенно правете допълнителни вноски по задълженията си при всяка възможност, от която сте спечелили нещо допълнително. Ще разберете, че това е важно за вашата финансова свобода след време,когато вече няма да имате дългове.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.