“Торо Гранде” е най-добрият пловдивски ресторант за 2018-та година

Община Пловдив награди победителите във Вторите годишни награди в туризма

0
361
Nagradi

На тържествена церемония в Малката раннохристиянска базилика снощи бяха връчени Вторите годишни награди в туризма на Община Пловдив, чиято цел е да стимулират конкуренцията в туристическия бранш и да подобрят туристическия продукт в Пловдив чрез отличаване на най-добрите практики и постигнати резултати за изминалата  2017 година.

На събитието присъстваха председателят на Общински съвет Пловдив – Савина Петкова, заместник областният управител –Петър Петров, заместник-кметът по „Култура и туризъм“ – инж. Александър Държиков, заместник – кметът по  “Спорт, младежки дейности и социална политика” Георги Титюков, кметът на Район „Централен“ Георги Стаменов, председателят на УС на Съвет по туризъм – Пловдив инж. Любозар Фратев, председателят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите „Тракия” и заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Еню Енев,  Даниела Дженева  -Председател на комисията по „Култура, туризъм, евроинтеграция и международни отношения“ в Общински съвет – Пловдив, както и общинските съветници от същата комисия: Пенка Деведжиева,  Десислава Йорданова, Георги Василев, Пенчо Малинов, Стефан Послийски, директорът на Общински институт „Старинен Пловдив“ Йордан Илиев, заместник-директорът по международна дейност на Фондация „Пловдив 2019“ Виктор Янков, директорът на Регионален природонаучен музей – Пловдив. гл. ас. д-р Огнян Тодоров, директорът на НБ „Иван Вазов“ Димитър Минев, директорката на НГСЕИ – Емилия Арабаджиева, артистичния директор на Държавна опера Пловдив – Лучано Ди Мартино, както и всички номинирани.

Nagradi

Nagradi

Водещ на церемонията бе актьорът Стефан Лозанов, за музикалния фон се погрижи Биг Бенд Пловдив, с диригент Николай Гешев.

Събитието откри официално заместник-кметът по „Култура и туризъм“ – инж. Александър Държиков, който поздрави присъстващите от името на Кмета на Пловдив инж. Иван Тотев и от свое име, като отправи специална благодарност към организаторите от Консултативния съвет по туризъм в Община Пловдив, за добрата работа и положените усилия в целия процес на номиниране, гласуване и организация на вторите годишни награди. Получени бяха и два поздравителни адреса – от Министъра на туризма Николина Ангелкова и от заместник-министъра на културата Амелия Гешева.

Nagradi

Nagradi

От 2-ри до 25-ти май, отдел „Маркетинг и реклама“ към Общински институт „Старинен Пловдив“ набираха кандидатурите в тазгодишните категории за: „Най-оригинален нов туристически продукт“, „Най-оригинално събитие в областта на туризма“, „Най-добри резултати за хотелиерската индустрия“ и „Най-атрактивно заведение“. След обработка на данните Експертна комисия към Консултативния съвет по туризъм в Община Пловдив излъчи победителите в категорията „Най-добри резултати за хотелиерската индустрия“, както и номинациите в останалите категории, които бяха подложени на анкетно гласуване.

В категорията „Най-добри резултати за хотелиерската индустрия“ се състезаваха местата за настаняване в категориите: 1-2 звезди; 3 звезди; и 4-5 звезди. Наградите връчи Еню Енев.

В категорията места за настаняване 1-2 звезди  победител стана Хотел „Интелкооп“  с 59,74%  средна годишна заетост и рейтинг в Booking 7,7. В категорията места за настаняване 3 звезди победител е семеен хотел „Бизнес хотел Пловдив“ с 62% средна годишна заетост и рейтинг в Booking 8,8. В категорията места за настаняване 4-5 звезди победител е „Ландмарк Крийк хотел“ с 61% средна годишна заетост; оценка 9.2 рейтинг в Booking и оценка 4.5 в Tripadvisor.

Nagradi

Nagradi

В категорията „Най-атрактивно заведение в Пловдив за 2017 г., наградите връчи  Георги Стаменов – кмет на Район „Централен“. Данните от анкетата отредиха третото място на ресторант „Ноте ди вино“ и ресторант „Сол и пипер“. Второто място си поделиха бирария „Йегерхоф“ и „Уиски бар Империал“. Онлайн-гласуването излъчи за безспорен победител ресторант „Торо Гранде“ с 41,2%.

В категорията „Най-оригинален  нов туристически продукт в Пловдив за 2017 г.“, наградите връчи г-н Васил Антонов – управител на Туристическа агенция „Антонов”, член на Консултативния съвет по туризъм и член на Българската асоциация на туристическите агенции.

Второ място спечели “Дан Травел” ЕООД с продукта Opera & Gourmet Tour 2017 – компилация от фестивален и културно-исторически, винен и кулинарен туризъм, изцяло съсредоточен в Пловдив и региона. За най-оригинален туристически продукт за град Пловдив за 2017 г. анкетното гласуване определи на първо място кандидатурата на “Филипополис тур” ООД за  „Пловдив и на 20 минути от него – култура, вино и свещени места“ с 67,3% от гласовете.

Nagradi

Nagradi

В категория „Най-оригинално събитие в областта на туризма в Пловдив за 2017 г.“, наградите връчи Виктор Янков. Трето място спечели 10-то издание на “Национална кулинарна купа на България“, чийто организатор е Българската асоциация на професионалните готвачи. Второ място и грамота спечели Международен фестивал „Балканска огърлица 2017“ на Регионална занаятчийска камара –  Пловдив. За най-оригинално събитие за 2017 г. анкетираните определиха на първо място с 48,1% фестивал “Дефиле на младото вино”, чийто организатор е Съвет по туризъм – Пловдив.

Извън статута на Вторите годишни награди в туризма за 2017 г., бяха връчени и няколко специални награди от заместник – кмета инж. Александър Държиков. Плакети за изключителен принос бяха връчени на: Държавна опера Пловдив, чийто творчески постижения са получили международно признание на множество престижни сцени. Поредицата от ежегодни фестивали, провеждащи се на Античния театър, привличат стотици хиляди туристи и са не по-малко вълнуващи за жителите на града. Фондация „Музикартисимо“ за Международен фестивала „Дни на музиката в Балабановата къща“, носител на множество награди и признания в страната и чужбина; фестивал, който съумя да се утвърди като емблема на Стария град и да се разрасне в един от най-елитните културни формати в Пловдив. Фондация „Пловдив 2019“ – за усилията, които полага екипа на фондацията, за да може проектът „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“ да бъде много успешен и гордост не само за жителите на града, но и за цяла България. Плакет за „Най-оригинална туристическа атракция получи Регионален природонаучен музей – Пловдив за зала „Тропик“.

Nagradi

Nagradi

Директорът на Общински институт „Старинен Пловдив“ Йордан Илиев връчи „Плакети за изключително партньорство“. Техни получатели станаха : „Биг Бенд Пловдив“, „Хеброс бус“ АД, “Нова трейд ЕООД”, Изворна вода „Бачково“, Винарна изба „Вила Юстина“, Винарска изба Бендида.

В края на церемонията бяха изтеглени имената на трима души от общо 1557 души, които взеха участие в онлайн – анкетата, свързана с Вторите годишни награди в туризма на Община Пловдив.  Както бе обявено, трима от участниците, попълнили анкетата, спечелиха награди, осигурени от Държавна Опера Пловдив, Гайо Шоколади, както и от Общински институт „Старинен Пловдив“. Наградите са: покана за двама за спектакъл по избор, част от фестивала Opera Open 2018; шоколадов тур за двама в работилницата на Гайо; и комплект от най-новите сувенирни продукти на Общинския институт – уникалните по рода си одеялце и фишу, които всеки турист, а и жител на Пловдив вече може да си закупи от туристическите центрове в града.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 3 / 5. Брой гласове: 1

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.