Международна олимпиада по астрономия
Снимка: MediaBricks.bg

Олимпийските ни отличници завоюваха два бронзови и един сребърен медал на провелата се за двадесет и трети път Международна олимпиада по астрономия в Коломбо, Шри Ланка.

Сребърният медал бе спечелен от Иван Попов, който е девети клас в ПМГ Гоце Делчев. Иван постига и най-добър резултат в наблюдателния кръг. Двата бронзови медала са спечелени от Васил Николов, десети клас в ПМЧГ София и Явор Йорданов, девети клас в НПМГ София.

Резултатите, постигнати от целия отбор, са забележителни, а представянето им е сред най-добрите на провелата се олимпиада. Калина Георгиева, десети клас в МГ Варна и Георги Апостолов, девети клас в ППМГ Бургас, са сред младите учени, които представят България на Международната олимпиада по астрономия. Съвсем малко, обаче, не им достига, за да се наредят сред медалистите.

Ръководителите Ева Божурова и Даниела Иванова споделят пред колегите от MediaBricks.bg, че самото представяне на отбора ни е сериозен успех. Като не пропускат да похвалят децата за постигнатия успех. Астрономите – олимпийци бяха посрещнати на летището от родители, преподаватели и съученици от другите национални отбори на България по природни науки.

До момента българските ученици са спечелили общо 87 медала: 14 златни, 28 сребърни и 45 бронзови.

Plovdiv Town изказва своите адмирации към младите учени и ги поздравя за постигнатия успех.

Източник: MediaBricks.bg

  • Plovdiv Town- град Пловдив

ХАРЕСА ЛИ ВИ СТАТИЯТА?

Български ученици спечелиха три медала от Международна олимпиада по астрономия
5 от общо 2 глас(а)
Вашето мнение е важно за нас!