Международна олимпиада по астрономия
Снимка: MediaBricks.bg

Олимпийските ни отличници завоюваха два бронзови и един сребърен медал на провелата се за двадесет и трети път Международна олимпиада по астрономия в Коломбо, Шри Ланка.

Сребърният медал бе спечелен от Иван Попов, който е девети клас в ПМГ Гоце Делчев. Иван постига и най-добър резултат в наблюдателния кръг. Двата бронзови медала са спечелени от Васил Николов, десети клас в ПМЧГ София и Явор Йорданов, девети клас в НПМГ София.

Резултатите, постигнати от целия отбор, са забележителни, а представянето им е сред най-добрите на провелата се олимпиада. Калина Георгиева, десети клас в МГ Варна и Георги Апостолов, девети клас в ППМГ Бургас, са сред младите учени, които представят България на Международната олимпиада по астрономия. Съвсем малко, обаче, не им достига, за да се наредят сред медалистите.

Ръководителите Ева Божурова и Даниела Иванова споделят пред колегите от MediaBricks.bg, че самото представяне на отбора ни е сериозен успех. Като не пропускат да похвалят децата за постигнатия успех. Астрономите – олимпийци бяха посрещнати на летището от родители, преподаватели и съученици от другите национални отбори на България по природни науки.

До момента българските ученици са спечелили общо 87 медала: 14 златни, 28 сребърни и 45 бронзови.

Plovdiv Town изказва своите адмирации към младите учени и ги поздравя за постигнатия успех.

Източник: MediaBricks.bg

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.