Търговският регистър остави Спартак Николов във ВиК

0
71216
Търговският регистър остави Спартак Николов във ВиК
Снимка: trud.bg

Търговският регистър отказа да впише новият шеф на ВиК Огнян Кулишев, защото липсва документ за собственост на капитала на ВиК-Пловдив.

След протести, затварянето с блокада на околовръстния път на Пловдив и внасянето на подписка с искане за #ОСТАВКА на Спартак Николов стартира процедура по освобождаването му. След доста година начело на ВиК-Пловдив, бившият състудент на кмета Иван Тотев натрупа огромен обществен негатив. Негативът се натрупа заради съмненията за задкулисни договорки с поръчки във ВиК-Пловдив и близките взаимоотношения със семейство Тотеви.

Масовото недоволство от управляващия ВиК-Пловдив дойде след множеството аварии в населените места в Пловдив и областта. Пловдив ежедневно се случват множество аварии, а загубите на питейна вода надвишават в пъти допустимите норми. Напрежението около Спартак Николов ескалира с обявяването на бедствено положение в пловдивското село Брестовица, където се установи наличието на манган в питейната вода.

Търговският регистър даде указания и спря процедурата по вписване на новия управител Огнян Кулишев, поради непълна документация. Според указанието, от „Български ВиК холдинг“ ЕАД са предоставили документ със нотариална заверка, който не може да бъде открит в служебния архив на нотариалната кантора. Липсата е установена по служебен път. Указанията трябва да бъдат спазени до 20.08.21 г. или няма да бъде вписан новият управител на ВиК-Пловдив. Това означава, че до тогава Спартак Лъвов Николов ще продължи да управлява дружеството.

Търговският регистър остави Спартак Николов във ВиК
Снимка: actualno.com

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 34

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.