Търсят се достойни творци и журналисти за Награди “Пловдив”

С Наградите „Пловдив“ се удостояват творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив

0
34
Nagradi Plovdiv

На тържествена церемония в навечерието на 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев ще удостои с традиционната Награда “Пловдив” творци и колективи за ярки постижения в културния живот на града, реализирани през предходната 2017 година.

С Наградите „Пловдив“ се удостояват творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив. Според утвърдения Статут на Награда „Пловдив“, специалистите в отделните комисии ще отличат един творец или колектив от номинираните във всеки от следните раздели:

-Художествена литература;
-Художествен превод;
-Журналистика;
-Архитектура;
-Музика;
-Театър;
-Изобразително изкуство;
-Аудио визуални изкуства, фотография и операторско майсторство;
-Културно наследство и съхраняване на паметта;
-Произведение на изкуството, предназначено за деца.

Предложенията за удостояване с Награда „Пловдив“ могат да бъдат внесени от името на културни институти, образователни институции, неправителствени организации, медии, издателски къщи, културни оператори, други юридически или физически лица.
Предложенията се изготвят по образец и се подават в деловодството на Община Пловдив (пл.“Ст. Стамболов“№1) с кореспондент „Дирекция „Култура и културно наследство“, в срок до 17.00 часа на 16 април 2018 г., понеделник.
Образецът на предложението за удостояване с Награда „Пловдив“, заедно със Статута можете да получите от дирекция „Култура и културно наследство“ на адрес: Пловдив, Дом на културата „Борис Христов“, ул. „Гладстон“ № 15, ет. 4 или да изтеглите от официалната страница на Община Пловдив: www.plovdiv.bg.

Нека да отдадем заслужено внимание и изразим нашата признателност към таланта и постиженията на творците и реализираните културни събития в Пловдив – градът, избран да бъде Европейска столица на културата през 2019 година.

За справка и допълнителна информация:
дирекция „Култура и културно наследство“,
тел. 032/ 62 44 34; 20 71 92, 20 71 93, e-mail: [email protected]

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.