„Ужас! Две жени“ – един хорър спектакъл по „недействителен случай“

Пиесата е вдъхновена от страховитите истории и легенди за нощта срещу Вси Светии

0
46
Ужас! Две жени

Halloween отмина, но това не означава, че не може да му се порадваме още мъничко. А какъв по-добър начин да преживееш ужаса на празника от една „страшна история“, пресъздадена на сцената?

„Ужас! Две жени“ е спектакъл, родил се по повод Halloween и настроението, което носи той. Вдъхновени от страховитите истории и легенди за нощта срещу Вси Светии, две момичета решават да направят своя интерпретация на „маскарада“ и да създадат не просто шоу за празника, а един малък театрален спектакъл. И ето че на 31.10.2016 година „Ужас! Две жени“ за първи път събра своята публика в клуб „Библиотеката“, Пловдив.

Година по-късно младият творчески екип „Lumen“ към Център за изкуства и себепознание „Пълдин Арт Клуб“, Пловдив решават да придадат нов облик на това събитие и да създадат една пълнокръвна театрална постановка. Жанрът е съчетание от театър на ужасите, фарс, комедия и пародия. Историята е разказана чрез театрални етюди, разиграни от две млади актриси, които са в ролите на съквартирантки – ярки противоположни образи от съвремието. Конфликтът между двете жени нараства с постоянните сблъсъци на навици, стереотипи и мироглед чрез простото на пръв поглед ежедневно съжителство. Той прераства в абсурдни, дори фантастични ситуации.

В „Ужас! Две жени“ ще видите цитати и герои от най-известните филми на ужасите, понякога поставени в различни нелепи ситуации и места. Ще се разсмеете от безумието и абсурда в живота на две жени, а може би и малко ще се поизплашите. Ще се потопите в света на театъра и киното, на страшната комедия и смешния ужас.

Но за да не издаваме повече запазваме изненадите до премиерата на спектакъла на 17-ти и 18-ти ноември от 20:00 часа, която ще се състои с любезното съдействие на Стефан Горанов в Sound trap. Incubatror,  Kanape – Vibrant media ул. Братя Пулиеви №1.

За театрална формация „Lumen“:

Както се случва в най-добрите сценарии, така се роди и нашето партньорство и приятелство. Ние сме Ивелина Колева – актриса, завършила НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 2008 година и Росица Иванова – актриса, завършила актьорско майсторство за драматичен театър към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ през 2016 година. Събра ни „Пълдин Арт Клуб“, любовта към театъра и изследователският стремеж към нови и различни изразни средства. Зад гърба си имаме множество осъществени проекти, а наскоро, през есенния формат на „Капана фест“ се състоя премиерата на друг авторски спектакъл – „Жужене“.

Предстоят още авторски и класически пиеси, пърформанси, уъркшопове и събития с участието на различни млади и талантливи артисти – режисьори, музиканти, художници и други. Освен за възрастни, представленията ни за деца също разкриват нови приказни светове. Следващият ни проект е свързан с друг светъл празник, но стига засега.

Ние сме две млади жени, но не сме сами. Ще запазим обаче имената на останалата част от екипа, за да поддържаме любопитство ви до следващата ни премиера! Защо? Защото така!

 

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.