Улица Волга отново стана пълноводна заради ВиК

0
2980
Улица Волга отново стана пълноводна заради ВиК
Снимка: Любомир Чакъров

От 2015 г. живущите на улица „Волга“ се борят с Община Пловдив да разреши проблема с водоснабдяването, канализацията, осветлението и електрическите кабелите.

По време на общественото обсъждане за новия бюджет на Пловдив, живущите на улиците около Бунарджика внесоха в Община Пловдив поредната подписка. Искането отново е за подмяна на тръбопроводната мрежа. Защото през седмица се случва авария, която освен че спира достъпа на хората до питейна вода, но и до техните домове.

От страна на Община Пловдив се запазва крилата фраза „Мълчанието е злато“. Над 6 години политиците в управлението на Пловдив мълчат за проблема. Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов е лично запознат с проблема, но прехвърля топката към Здравко Димитров. От там прехвърлят топката на ВиК – Пловдив. Така жителите на Бунарджика живеят в Параграф 22.

ВиК – Пловдив е наясно със случващото се на нашата улица, но няма интерес да реши проблема. Отказът идва заради трудността на проекта и малката възможност за „усвояване“ на средства. По думите на Спартак Николов не е нужна подписка, а проблемът ще бъде решен.

Това свое изказване Спартак Николов прави пред Вестник Марица – Пловдив през 2015 г. От тогава до днес има над 500 аварии в района на Бунарджика. Но решение на проблемът няма, а само задълбочаване.

Днес на ход е Общински съвет – Пловдив. Той може да разреши проблема и да покаже, че работи за хората, а не за себе си. Тревожността идва от липсата на информация, какво се случва с подадените искания от страна на граждани и организации предложения. Според „опозицията“ те не са разглеждани в комисии, а според Кмет на Пловдив пари няма.

Улица Волга отново стана пълноводна заради ВиК
Снимка: Любомир Чакъров

Пари има, но не и за улици на Бунарджика

Явно и през 2021 г. Община Пловдив ще заложи предимно на инвестицията в „наши“ общински предприятия и ще харчи обществен ресурс за почистване на сняг и пръскане със сол с тонове.

Ще организира обществени поръчки за физическа охрана на общинските предприятия, въпреки наличието на Общинска полиция и Общинска охрана. Ще инвестира милиони в кърпенето на дупки, но няма да отдели средства да реши проблема на 1000 човека живеещи на улица.

Пред 2019 г. Здравко Димитров, Георги Стаменов и Иван Тотев сложиха край на своята предизборна кампания на Бунарджика. Дори кмета на район „Централен“ си беше направил флаери с новите фонтани и приканваше да гласуват за ГЕРБ.

На тепето бяха усвоени на 1 200 000 лв. и са нужни поне още 2 000 000 за да се довърши започнатото. За толкова години управление на Пловдив, как никой от управляващата партия не намери пари да си спази обещанието хората улица “Волга” да пият чиста вода.

Този проблем скоро ще намери своето решение и ако по време на избори е готино да се обещава, то още по-готино е да дойдат 1000 човека пред Община Пловдив да си поискат обещаното.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.