theater-game

Ученически фестивал за театрално изкуство ще се проведе на 27-ми и 28-ми април 2018-та година в СУ „Св. Седмочисленици“, район “Тракия”. Фестивалът е кръстен „Театър-Игра-Живот“ и се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив като част от Календара на културните събития на Общината.

Във фестивала ще се изявят четиринадесет детски градини и двадесет и седем училища от община Пловдив и областта.Децата и учениците ще представят общо четиридесет и три постановки на български и чуждестранни автори. Участниците се явяват в ученическия фестивал за театрално изкуство „Театър-Игра-Живот“ в три възрастови групи: детски градини,от 1-ви до 4-ти клас и от 5-ти до 12-ти клас. Официалното откриване е на 27-ми април 2018-та година в 09:00 часа в Актовата зала на СУ „Св. Седмочисленици“ в район Тракия.

Петчленно жури ще оценява представените постановки и присъжда награди на най-добрите от тях. Членове на журито са представители от Драматичен театър Пловдив, Община Пловдив, ПУ “Паисий Хилендарски” и Регионално управление на образованието– Пловдив. Фестивалната програма е в два дни, като участниците се явяват по предварително създаден график. Времетраенето на представените продукции е в рамките на двадесет минути. Съставите не заплащат такса за участие. Награждаването на победителите e в края на втория фестивален ден.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.