Фабрика за идеи предизвиква социално ангажирани артисти в Столипиново

Трима финалисти ще получат финансова подкрепа за реализиране на идеите си

0
34
Fabrika za idei

Как да стимулираме повече пловдивчани да включат квартал Столипиново в личната си карта на съпричастност, как да мислим и да действаме по проблемите на квартала през призмата на единна принадлежност, а не през мислене “ние” – “те”. На тези въпроси трябва да отговорят всички артисти, желаещи да кандидатстват с идеи в инициативата Art Innovation Challenge на Фабрика за идеи. Артистичното предизвикателство е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата и е насочено към квартал Столипиново.

С идейни концепции за промяна могат да кандидатстват артисти от всички сфери на изкуството до 3-ти юли на следния линк: https://bit.ly/2N1j8LZ Темата е квартал Столипиново и по-конретно: Какво прави един град единен? Няма ограничение във възраст и образование. Основното условие е предложенията да отразяват социален проблем и да въвличат местната общност в преосмислянето му чрез пърформанс, изложба, инсталация, игра или друга артистична намеса за квартал Столипиново. Фабрика за идеи ще подкрепи финансово реализирането на три артистични творби, които са интерактивни, задълбочени и развиват темата на предизвикателството по нов и смислен начин.

Артистичните намеси ще бъдат осъществени между 16-ти и 22-ри юли в Пловдив, като мястото на реализирането им не е задължително да бъде само в кв. Столипиново, а и в останалите квартали на града като се запази фокуса върху темата за ромската общност.

Art Innovation Challenge е инициатива на Фабрика за идеи, която подкрепя социално ангажирани артистични форми с цел да внесат живителен импулс за преодоляване на актуални проблеми на града.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.