Roshava kotka

Със своята шестанедесет годишна история детско-юношесткият фестивал се е наложил в културния календар на Пловдив като събитие, което дава поле за изява на малки и големи артисти от цяла България. Тази година „Рошавата котка” се провежда в дните 16-17 юни в Драматичен театър – Пловдив и събира 520 млади таланти на възраст от 15 до 18 години.

Представяме ви част от участниците в тазгодишното издание на фестивала, които ни споделиха защо се занимават с изкуство и какви са впечатленията им от фестивала.

"Roshavata kotka"

Little Big Stars” от частна музикална школа “J&J”. Групата е в състав Елизабет Чурукова, Мая Ламбрева, Мирослава Ламбрева(китара) и Сара Янкова(китара).

„Рошавата котка” е мястото, на което за първи път се явяваме на такава голяма сцена. Хубаво е, че сме заедно и се подкрепяме. Обичаме музиката, защото ни сближава с хората. Мечтаем да станем известни изпълнители”.

Александра Андонова на 12 години от „Музика Нова” Пловдив.

„Музиката е моята страст, надявам се като порастна да стана професионална певица. Не знам защо се занимавам с музика, просто ми харесва. Участвам за трети път. Първият беше през 2016 година, тогава спечелих първо място с японска песен. В „Рошавата котка” ми харесва сцената и възможността да пея пред публика.”

Ивелина Рашкова на 17 години от Пловдив с вокален педагог Кристиана Михова. Представя арията „La Traviata”.

„С музика се занимавам от малка, първо с народна музика, а сега с опера. Избрах да се пренасоча към класическата музика, защото е много красива и вдъхновяваща. Пея, защото така се забавлявам. За първа година участвам във фестивала, но много ми харесва и бих участвала и догодина, ако имам възможност.”

Виктория Чакърова, Гергана Кръстанова, Виктория Добревска и Яна Далайкова от ОУ “Екзарх Антим I”- вокална група “Магията на песните”

„Най-хубавото във фестивала е, че излизохме на такава сцена и че пяхме заедно, защото ние сме приятелки и се забавляваме много, когато пеем заедно.”

Адриана Веселинова Бобоцева на 12 години от „Музика Нова”-Пловдив с преподавател Ани Василева

„Занимавам се с различна музика, най-вече поп и джаз. Обичам да пея! Ако трябва да нарисувам чувството, което ми доставя музиката, картината ще изглежда като едно голямо сърце. Явявам се за втора година, миналата се представихме много добре, затова избрахме да участваме отново.”

Белослава Живкова Ангелова на 13 години от „Музика Нова”- Пловдив с преподавател Ани Василева

„На „Рошавата котка” се явявам за втори път. Миналата година, когато се явих за първи, беше и първото ми участие на конкурс. Спечелих второ място с песента „Кабаре” на Лайза Минели. Музиката е най-любимото ми нещо. Все още не съм сигурна дали ще се занимавам професионално с нея, но съм сигурна, че никога не бих я оставила на заден план.”

Габриела Грозданова на 17 години от частна школа “J&J”

„От три години се занимавам с музика. Изявявам сес с поп и джаз музика, а скоро смятам да започна и с народна музика. Искам да премина през колкото се може повече стилове. Музиката ме освобождава и ми помага да изразявам чувствата си. На „Рошавата котка” се явявам за първи път. Правя го заради сцената, за мен това е риск, който искам да поема и се надявам да се справя”.

Надежда Стоилова с вокален педагог Теодора Чернева

„Пея поп и джаз музика. Явявам се за втори път, защото това е опит, който си заслужава да натрупаш и който е полезен за бъдещето ми. Музиката за мен е като врата към вълшебен свят, в който се потапям всеки път, когато пея.”

Roshava kotka"

След края на втория фестивален ден, 17.06.2018, ще се проведе официално награждаване на победителите. Малко след награждаването ще обявим победителите за 2018-та година.

Маршрут

Отправен адрес: Използване на текущото местоположение

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.