dom za opera plovdiv

Инициативният комитет на „Дом за пловдивската опера, който е и Съвет на учредителите на едноименната фондация, се обърна към всички медии за съдействие по казуса с „Дом за пловдивската опера”.

Припомняме ви, че на 14 юли 2016 бе прието решение 305 на Обшински съвет Пловдив, с което Община Пловдив даде съгласие за построяването на сграда, която да е център за музикално-сценично изкуство. От взимането на това решение от Общински съвет до днес няма реални и конкретни действия към решаването на този важен за Пловдивската опера и пловдивското изкуство проблем.

Инициативния комитет е изпратил на 25.05.2018 г. писмо-предложение до Кмета на град Пловдив г-н Иван Тотев, до Председателя на Общинския съвет – Пловдив г-жа Савина Петкова и до председателите ППГОС в Общинския съвет на град Пловдив за отреждане на парцел за построяване на сграда за музикално-сценично изкуство.

„Вече 50 дни няма отговор на нашето официално входирано писмо. Това поведение е израз на липсата на уважение към 15 000 пловдивчани, които подкрепиха с подписите си инициативата за създаване на Дом за пловдивската опера.

Политиците на местно ниво очевидно не смятат за необходимо да водят разговор със своите граждани. Ние ще предприемем следващи стъпки и ще информираме международните културни институции, включително извършващите мониторинга за Европейска столица на културата, за липсата на отношение към културата в Пловдив – Европейската столица на културата през 2019 година”- заявяват от инциативния комитет на фондацията в писмо до медиите.

Надяваме се казусът да бъде разрешен по най-добрия за града ни начин, а община Пловдив да спази даденото от нея обещание.

Прилагаме снимка на писмото изпратено до отговорните инстуции от фондация „Дом за пловдивската опера”

 

pismo

pismo

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.