Хората с големи сърца, не са изчезващ вид в Пловдив

0
20857
Хората с големи сърца, не са изчезващ вид в Пловдив
Снимка: actualno

Хората на Пловдив не са забравили, какво означава да бъдеш добър човек и да помагаш на своите съграждани, които са изпаднали в нужда.

Днес пловдивчанин доказа, че да бъдеш добър не е нужно нищо, освен голямо сърце. Историята на майка и син, останали без дом, трогва наш съгражданин, който ги вижда сгушили се на студа. Той решава да им помогне, като се свърже с приюта за бездомни хора в Пловдив. За съжаление, никой не отговаря на посочения телефон през нощта. Хората умират от и глад, затова той решава да се обади на 112. От дежурния телефон предлагат да настанят бездомните в 02РПУ – Пловдив.

Вместо да бъдат затворени в 02РПУ, той решава да вземе от дома си няколко одяла и да ми занесе топъл чай. Също така отделя средства от своя джоб, за да имат възможност хората, да си купят храна за вечеря. На другия ден той ги откарва в приюта на ул. „Радко Димитриев“ 33, където те биват настанени. Благодарение на него, хората ще имат покрив през студените дъждовни дни.

Но неговата постъпка не е единствена. Преди няколко дни, друг подобен случай трогна хората на Пловдив. Бездомна жена се беше сгушили на стълбите на УМБАЛ „СВ. Георги“ на бул. „Васил Априлов“. За нейно щастие, дама от Пловдив прави снимка, а друга я споделя на лично съобщение на зам.-кмета по “Спорт, младежки дейности и социална политика” и тя бива спасена от студа.

Хората на Пловдив ни показват за пореден път, че за да си добър се иска сърце. Иска се да има емпатия към нуждаещите се, иска се да бъдеш на първо място човек, а след това всичко останало. Не на последно място, искаме да благодарим и на екипа от приюта, за оказаното съдействие и бърза реакция. Добротата на хората, винаги ще намери начин да ни вдъхнови.


Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 4.6 / 5. Брой гласове: 56

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.