Хората на Пловдив откриха летния сезон 2020 в Марица

0
342
Хората на Пловдив откриха летния сезон 2020 в Марица
Снимка: Забелязано в Пловдив

Хората на Пловдив откриха новият летен сезон 2020, като направиха масово къпане в река Марица. Това показва снимка качена в групата Забелязано в Пловдив.

Хората от Майна таун решиха да не посещават родното черноморие, а да го докарат в града под тепетата. Това не е нещо ново за Пловдив, защото още през 2015 г. беше създаден общински плаж на реката.

За съжаление той не просъществува повече от един сезон, заради липсата на интерес. Но днес забелязваме, как хората от града под тепетата се преориентират около река Марица. Дали за забавление, разходка или плаж, важното е поречието на реката се превръща в притегателен център.

Любовта към реката винаги е била водещ фактор през годините. През многобройните почиствания, до общинския плаж до днес, когато е време за плаж. В последните години около реката се реновираха много места, които позволяват разходка, почивка и отдих на хората. Надяваме се във времето да има повече готини идеи за реализация свързани с речното корито.

Преди години имаше предложения Марица да бъде плавателна, но към момента няма действия в тази насока. Хората на възраст разказват, че е имало лодки, които са се движели по нея. Дори през почивните дни са ходили на плаж и пикник. Дали това време не е дошло отново да социализираме реката. Тепърва предстои да разберем.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.