Проливните дъждове през последната седмица започнаха да се отразяват все по-зле на градовете. Стигна се до там, че днес се обяви „Оранжев код“ за пет области – Бургас, Варна, Ямбол, Кърджали и Хасково. В още 13 области пък е обявен „Жълт код“ за евентуално опасно време.

По данни на метеоролозите цяла Югоизточна България е засегната от валежите и най-вече градовете и курортите в Бургаска област. Улиците на градчета като Ахтопол и Поморие вече „плуват“ под вода. Други засегнати градове са Хасково, Малко Търново. Няма данни за пострадали в Поморие, не се е наложила и евакуация. Въпреки това десетки сигнали за наводнени централни улици и подземни етажи са получили на спешен телефон 112.

Това, което може да ни успокои е, че средиземноморският циклон, виновник за всичките ни притеснения, най-после започна да се мести и до няколко дена се очаква дъждовете да спрат, а температурите да се повишат.

За сега Пловдив не изглежда да е в опасност, а с отминаването на циклона всички съмнения за бедствие все повече се стопяват.

ХАРЕСА ЛИ ВИ СТАТИЯТА?

Центърът на Поморие се наводни (Видео)
5 от общо 1 глас(а)
Вашето мнение е важно за нас!