Частна фирма остави без вода над 24 часа 2 квартала

0
25862
Частна фирма остави без вода над 24 часа 2 квартала
Снимка: marica.bg

Според ВиК – Пловдив, частна фирма изпълняваща подмяната на тръбите на ул. „Богомил“ е виновна за продължаващото над 24 часово безводие в кварталите.

По информация от живущи в кв. „Каменица 2“, около 9:00 ч. всеки ден се спира водата. Това е вече от месеци наред, защото частна фирма изпълнява проект за подмяна на тръбите в района. На 28.06.22 г., към края на работния ден, фирмата е приключила с полагането на новото трасе. В района на ул. „Богомил“ 87, също е имало и ВиК авария, която е била отстранена. При пускането на водата по новото трасе, се е получила огромна авария, поради неясни причини. Според живущи в района, тя е станала на кръстовището на ул. „Богомил“ и ул. „Гълъбец“.

От тогава до днес още няма вода в района. Това прави повече от 24 часа безводие. Според материалния закон, в подобни случаи, от Община Пловдив са длъжни да осигурят питейна вода и вода за битови нужди на живущите чрез водоноски. Такива в кв. „Каменица 2“ няма. Жители обикалят квартала, за да намерят вода, защото бутилираната в района на аварията е изкупена.

Живущите се притесняват, че и днес няма да бъде възстановено водозахранването. Напрежението започва да ескалира, защото според живущите в района това не е първият подобен случай. От няколко месеца насам, двата квартала са подложени на системен тормоз. Те коментират, че графиците за спирането на водата не се спазват. Пускането също понякога е след обявения час.

Защо Община Пловдив не извършва контрол върху тази частна фирма?

Положението не изглежда добре за общинската администрация, която е контролният орган по изпълнението на съответния проект. Припомняме, че частната фирма, трябваше да бъде готова още февруари месец, след това срокът се удължи до края на април. Днес сме края на юни, а още не са приключени голяма част от вписаните в обществената поръчка неща. От Община Пловдив запазват мълчание към момента. Обаче, положението е доста ескалирало и от живущите в района се коментира, че скоро ще отидат под прозорците прозорци на площад „Стефан Стамболов“ 1.

Частна фирма остави без вода над 24 часа 2 квартала
Снимка: plovdiv24

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 36

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.