Дует „Ритон” излизат на сцената на Античен театър Пловдив, на 29-ти март, със спектакъла „40 години музика и любов”. С него дуета отбелязва 40 години в музиката. В края на миналата година спектакъла беше представен в зала едно на Националния дворец на културата, а сега е ред на пловдивските им почитатели да се насладят на изпълненията им на живо. Катя и Здравко ще изпълнят най-хубавите си песни, а заедно с тях на сцената ще излязат бенд и вокална група. Наред с емблематичните си парчета „Ритон” ще изпълнят и новите си песни “Есенна тъга”, “Очакване”, “До безсъние”, “Всички слаби места”. Концерта на емблематичния дует ще подкрепи тазгодишното издание на „Седмица на Благотврителността”.

„Седмицата на Благотворителността” е инициатива, чиято цел е събирането на средства за различни обществено значими каузи. За 2018-та година каузата на Седмицата е изграждането на младежка зона за активно гражданство.Тя ще бъде изградена съвместно с Фондация “Национален алианс за работа с доброволци” /НАРД/ и ще предлага разнообразни програми и форми на неформално учене. Идеята на зоната е да се ангажират младите хора в активности и да се развиват техните интереси и умения.

Инициативата се провежда за пети пореден път. Първото издание е организирано и реализирано от Община Пловдив, дирекция “Спорт и младежки дейности“, съвместно с неправителствени и младежки организации, сред които фондация “Лале“, Национален алианс за работа с доброволци (НАРД), Зонта клуб, Фондация работилница за граждански инициативи (ФРГИ), верига радиа от групата на “Къмюникорп Груп“, фирми, медии и граждани.

До момента са проведени общо 50 мероприятия и инициативи в рамките на „Седмица на Благотворителността” . Със събраните средства от събитията са подпомогнати различни каузи. Сред тях – социални услуги за деца, за хора с увреждания и майки с колички. Беше закупен аутофрактометър за Очна клиника при УМБАЛ “Св. Георги”, беше изградена рампа за хора с увреждания и майки с колички до гара “Пионер“ на Детската железница “Знаме на мира“, бяха поставени уреди за игри, подходящи за деца с увреждания на Младежки хълм.

Освен концерта на „Ритон” кампанията тази година включва още събитията: “Кулинарно шоу“ на Ути Бъчваров, кампания “Прегърни ме – дари усмивка” с участието на известни личности /Веси Бонева, Натали Трифонова, Мис Свят 2016 Галина Михайлова/, състезание с патета по Марица.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.