Дует „Ритон” излизат на сцената на Античен театър Пловдив, на 29-ти март, със спектакъла „40 години музика и любов”. С него дуета отбелязва 40 години в музиката. В края на миналата година спектакъла беше представен в зала едно на Националния дворец на културата, а сега е ред на пловдивските им почитатели да се насладят на изпълненията им на живо.  Катя и Здравко ще изпълнят най-хубавите си песни, а заедно с тях на сцената ще излязат бенд и вокална група. Наред с емблематичните си парчета „Ритон” ще изпълнят и новите си песни  “Есенна тъга”, “Очакване”, “До безсъние”, “Всички слаби места”. Концерта на емблематичния дует ще подкрепи тазгодишното издание на „Седмица на Благотврителността”.

„Седмицата на Благотворителността” е инициатива, чиято цел е събирането на средства за различни обществено значими каузи.  За 2018-та година каузата на Седмицата е изграждането на младежка зона за активно гражданство.Тя ще бъде изградена съвместно с Фондация “Национален алианс за работа с доброволци” /НАРД/ и ще предлага разнообразни програми и форми на неформално учене. Идеята на зоната е да се ангажират младите хора в активности и да се развиват техните интереси и умения.

Инициативата се провежда за пети пореден път. Първото издание е организирано и реализирано от Община Пловдив, дирекция “Спорт и младежки дейности“, съвместно с неправителствени и младежки организации, сред които фондация “Лале“, Национален алианс за работа с доброволци (НАРД), Зонта клуб, Фондация работилница за граждански инициативи (ФРГИ), верига радиа от групата на “Къмюникорп Груп“, фирми, медии и граждани.

До момента са проведени общо 50 мероприятия и инициативи в рамките на „Седмица на Благотворителността” . Със събраните средства от събитията са подпомогнати различни каузи. Сред тях – социални услуги за деца, за хора с увреждания и майки с колички. Беше закупен аутофрактометър за Очна клиника при УМБАЛ “Св. Георги”,  беше изградена рампа за хора с увреждания и майки с колички до гара “Пионер“ на Детската железница “Знаме на мира“, бяха поставени уреди за игри, подходящи за деца с увреждания на Младежки хълм.

Освен концерта на „Ритон” кампанията тази година включва още събитията: “Кулинарно шоу“ на Ути Бъчваров, кампания “Прегърни ме – дари усмивка” с участието на известни личности /Веси Бонева, Натали Трифонова, Мис Свят 2016 Галина Михайлова/, състезание с патета по Марица.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.