Фондация „Пловдив 2019“ кани жителите на града под тепетата да станат част от откриващото събитие на инициативата „Пловдив – Европейска столица на културата“ на 12 януари 2019 г. Поканата е насочена към всички жители на града и региона, които искат да се почувстват като истински звезди на сцената на най-голямото културно събитие в България.

Всеки желаещ е необходимо да попълни форма за участие. Участниците ще бъдат селектирани по реда на записването. Единственото условие е лица под 16-годишна възраст да бъдат на сцената с придружител, който също е необходимо да попълни форма за участие.

Първите 1000 записали се ще имат възможност да се включат в шествие по подиума с кратка хореография и специално облекло, като част от спектакъла „Ние сме всички цветове“. Чрез него ще се пресъздаде цветна метафора на основни теми от програмата на „Пловдив 2019“ и тяхното свързване под мотото „Заедно“. Церемонията ще се излъчва на живо по Българската национална телевизия.

Всеки участник ще наблюдава откриващия спектакъл от първия ред преди да стъпи на сцената. Допълнително, екипът на Фондацията организира и поредица от разговори с местни институции и организации, за да се срещне с лицата на Пловдив и да ги приобщи към мащабната проява. По този начин участието в спектакъла ще бъде достъпно за всеки и Пловдив ще бъде представен като многолик и пъстър град пред цяла Европа.

Откриването на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 ще бъде в рамките на дълъг уикенд през януари (11 – 13 януари 2019 г.), когато са планирани серия от събития в различни пространства, открити и закрити сцени в града. Те ще имат своята кулминация в съботната вечер на 12 януари 2019 г. с най-мащабното и атрактивно събитие в програмата  на Пловдив 2019 – спектакъла „Ние сме всички цветове“. То ще се състои в самото сърце на града на булевард „Цар Борис Трети Обединител“ и ще пресъздаде основната концепция на проекта, в която гражданите са не само публика, но и създатели и участници в събитията.

Маршрут

Отправен адрес: Използване на текущото местоположение

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.