Макао

Чудите ли се как живеят най-богатите от най-богатите? Какъв лукс и удобства могат да си позволят? Не се чудете! Хотелът, кръстен с благозвучното и леко мистично име “13” е най-луксозната сграда за отдих в света. Намира се в град Макао, Южен Китай, а за построяването му са били необходими 1,6 милиарда щатски долара. Очаква се да отвори врати до края на годината, задминавайки всички останали конкуренти из световните класации на хотелите.

Макао привлича купища посетители със своя блясък, легалните казина и светлини. Китайският Лас Вегас е предпочитана дестинация за туристи, авантюристи и хора с висок стандарт.

Макао
Компютърна визуализация на бъдещия вид на хотела
Макао
Компютърна визуализация на бъдещия вид на хотела

Хотелът всъщност наподобява дворец от XVII век в бароковия стил и ще се издига до 22 етажа, с общо 200 многоетажни вили, за всяка от която са изразходвани по 7 милиона щатски долара. Всяка една вила разполага с личен асансьор, който води право в нея и с 24-часов обслужващ персонал. Най-малките от тях са с размер от 2 000 квадратни фута, а най-големите по 30 000 квадратни фута. Икономите са обучени специално в престижната френска фирма MCM Palace Consultants и са получили сертификат от Английската гилдия на икономите.

Сградата ще може да се похвали с ресторант от веригата “L’Ambroisie” – единственият парижки ресторант, спечелил някога цели три звезди Мишлен. За шопинг маниаците ще се отвори луксозен търговски център с най-котираните брандове от висшата мода и висококачествени бижута от водещи световни марки.

Външната фасада на сградата е проектирана така, че да прилича на червена кралска роба, заметната около кристално ядро, завързана с 20 метров диамант. Дизайнът е дело на архитекта Питър Марино, който е проектирал и водещи магазини за Диор, Шанел и Луи Вюитон.

Макао

Но не само хотелът, а и превозните му средства са за чудо и приказ. Гостите ще могат да се възползват от 30 броя червени и 2 броя златни Ролс Ройс-а Фантом, които ще ги превозват до различни локации в Макао, изискани ресторанти, казина, бизнес срещи и забележителности.

Хотелът е собственост на китайският милиардер Стивън Хънг, познат със своя екстравагантен начин на живот и уникална колекция от редки автомобили. Разбира се такъв лукс не идва евтино. Цената за най-големите вили възлиза на цели 100 000 долара. Точно затова Макао не е за всеки, но пък си заслужава да се види.

ХАРЕСА ЛИ ВИ СТАТИЯТА?

“13” в Макао – най-луксозният хотел в света
4.8 от общо 4 глас(а)
Вашето мнение е важно за нас!