3 d garden
3 D Garden

Изкуството по принцип има сила да говори на своята публика. Силата му се състои в това, че “езикът”, на който говори не зависи от говорещия, а от слушащия. Единственият друг случай, при който можем да осъществим такава комуникация е при общуване с природата. От 3 D Garden прозорливо са достигнали до това заключение, обединявайки природата и изкуството в едно.

Идеята за този нетрадиционен вид изкуство хрумва на екип от Ландшафни архитекти. Първоначално използват, внесения от Норвегия мъх, при работата си в по-големи бизнес сгради, където създават пана и изчистени корпоративни продукти. Но креативността и желанието им за творчество ги довежда до идеята да ги използват за направата на по-малки продукти, които да намерят приложение в по-малки сгради и домове.

3 d garden
3 D Garden

За да се превърне естествения скандинавски мъх в картина или сувенир той бива първо стабилизиран. Всички „мъхести” произведения са изцяло създадени на ръка. За да запазят първоначалния си вид те трябва да бъдат поставени в помещения с влажност между 40-70%, както и да не бъдат излагани на пряка слънчева светлина.

3 d garden
3 D Garden

Открихме ги на Капана фест есен 2018-та. Сред изложените произведения имаше нощни лампи, покрити с мъх. Аз лично си представих как една такава лампа стои на нощното ми шкафче, сякаш до главата си имам истински малък храст. Освен тях, сред продуктите им можете да откриете картини, малки сувенири, магнити, рамки за снимки и други.Мъхестите сувенири напомнят на гора, поляна и зеленина, които иначе трудно бихме поместили в апартамента и градския си начин на живот.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.