Тежка катастрофа с автобус е станала на 27-и километър след “Траянови врата” преди Ихтиман. По официални данни са загинали шестима души,22-ма ранени са настанени в различни болници в София,голямата част от тях са със сериозни фрактури и порезни рани. Двама души от общо деветте приети до този момент са в много тежко шоково състояние. Сред пострадалите има и дете.

trakiq3

 

Сигналът за инцидента е изпратен на телефон 112 в 11:27 часа. Изпратени са 14 линейки, от Елин Пелин, Ихтиман и София. Пострадалите се транспортират в болница “Света Анна” и в “Пирогов”.
Линейките се ползват с коридори за бързо придвижване. До този момент всички пътници са извадени от автобуса,а екипи на пожарната се опитват да вдигнат автобуса от мястото на произшествието.

 

 

trakiq4

Автобусът е пътувал от Бургас за София. Ударът е дошъл от лека кола “Рено” с плевенска регистрация. Зад волана на автомобила е била жена, която обяснила, че воланът й е засякъл.

От Министерството на транспорта и от “Автомобилна администрация” ще направят проверка дали шофьорът е почивал достатъчно и дали всичко е било в изправност.На мястото на инцидента е предприета организация от Пътна полиция за осигуряване на трасе за спешните екипи. Движението в посока София временно е спряно, а движението по АМ „Тракия“ при 27-ми километър, в района на Вакарел, се осъществява двупосочно в платното, в посока Бургас, Трафикът се регулира от “Пътна полиция”. Шофьорите трябва да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

 

ХАРЕСА ЛИ ВИ СТАТИЯТА?

Автомобил се вряза в автобус на автомагистрала “Тракия”
5 от общо 1 глас(а)
Вашето мнение е важно за нас!