Доброто няма край. Вчера в Гранд хотел „Пловдив” се състоя благотворителен детски концерт на възпитаниците на детска градина „Дъга”. Концертът е част от инициативата „Доброто продължава”.

Тази година каузата бе посветена на тригодишната Лилия Козарева, която не вижда и е с тежката диагноза „Ретинопатия на недоносеното”. В името на здравето на детето благородната инициатива е подкрепена от кмета на район „Северен” инжинер Ральо Ралев и цялата районна администрация, която вече набра значителна сума в помощ на лечението на Лилия.

Главен източник на надежда за оздравяването на малката Лилия са родителите, учителите и служителите от детска градина „Дъга”, които с подготвения благотворителен концерт се надяват да помогнат за оздравяването на невръстната Лилия.

Децата се изявиха с песни, танци и модно дефиле. Превъплатиха се в облачета, лъвчета и слънца. В края на концерта майката на Лилия изказа своята благодарност и надежда, че един ден Лили ще се оправи напълно.

Към инициативата се присъединиха десетки детски и учебни заведения от целия град и обществени организации, сред които и Here2help, които дариха 623 лева за лечението на Лили. Средствата са получени след предаването за рециклиране на 2250 килограма пластмасови капачки, събирани в продължение на една година от жителите на район “Северен” и предавани в районната администрация.

Кампанията за набиране на средства ще продължи още месец, а всеки, който иска да дари средства може да го направи в дарителските кутии, поставени в супермаркети “Тиумф” и аптеки “Subra”.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.