Доброто няма край. Вчера в Гранд хотел „Пловдив” се състоя благотворителен детски концерт на възпитаниците на детска градина „Дъга”. Концертът е част от инициативата „Доброто продължава”.

Тази година каузата бе посветена на тригодишната Лилия Козарева, която не вижда и е с тежката диагноза „Ретинопатия на недоносеното”. В името на здравето на детето благородната инициатива е подкрепена от кмета на район „Северен” инжинер Ральо Ралев и цялата районна администрация, която вече набра значителна сума в помощ на лечението на Лилия.

Главен източник на надежда за оздравяването на малката Лилия са родителите, учителите и служителите от детска градина „Дъга”, които с подготвения благотворителен концерт се надяват да помогнат за оздравяването на невръстната Лилия.

Децата се изявиха с песни, танци и модно дефиле. Превъплатиха се в облачета, лъвчета и слънца. В края на концерта майката на Лилия изказа своята благодарност и надежда, че един ден Лили ще се оправи напълно.

Към инициативата се присъединиха десетки детски и учебни заведения от целия град и обществени организации, сред които и Here2help, които дариха 623 лева за лечението на Лили. Средствата са получени след предаването за рециклиране на 2250 килограма пластмасови капачки, събирани в продължение на една година от жителите на район “Северен” и предавани в районната администрация.

Кампанията за набиране на средства ще продължи още месец, а всеки, който иска да дари средства може да го направи в дарителските кутии, поставени в супермаркети “Тиумф” и аптеки “Subra”.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.