Al Pachino

Алфредо Джеймс Пачино,както е истинското име на легендарният актьор, е роден на 25-ти април 1940 в нюйоркският квартал Бронкс. През цялата си кариера Пачино се раздвоява между любовта си към сцената и екрана. Макар че се възприема предимно като театрален актьор, филмите са тези, които го прославят по целия свят. Кариерата му обхваща пет десетилетия и над тридесет филма. Сред най известните му филми са: “Кръстникът”, “Белязаният” и “Усещане за жена”. Той безспорно е едно от най-големите холивудски имена. В чест на 78-ят му рожден ден ви предлагаме 15 от най-запомнящите му се цитати.

“Винаги казвам истината, освен в случаите, когато лъжа.”

“Вярвам, че в рамките на денонощието има само един ден. На човека е даден днешният ден и нищо повече.”

“За хората, за които съществувам от време на време, аз нямам време.”

“Да ти кажа ли от какво човек става безчувствен и циничен? От това, че са го предавали, захвърляли и заменяли за други хора, а той е бил готов да даде ако не всичко, то твърде много.”

“Моите слабости? Ако ме бяхте питали за силните ми страни, щях да направя същата пауза. Може би те са едно и също нещо.”

“Накрая разбираш, че животът е игра на сантиметрите. Също като футболът. Защото и в двете игри – и в живота, и във футбола, имаш ужасно малка възможност да грешиш. Една стъпка в грешната посока и всичко отива на вятъра. Една секунда закъснение и изпускаш момента.”

“Животът е пътуване с влак. Първо минаваш през един дълъг тунел, без да знаеш къде води той. След това, някъде към 50-те, влакът излиза от тунела на светло и в далечината виждаш голяма планина – крайната цел на пътуването. Аз вече зърнах планината. Това е едно ужасно усещане, което смразява кръвта.”

“Когато всичко работи, човек престава да се показва и доказва на другите. Когато човек е силен, той излъчва спокойствие и не влиза в излишни битки. Когато обикнеш настоящето, спираш да бъдеш обсебен. Тогава човек става самостоятелен, уповава се на вярата в себе си, знае на какво е способен и не се нуждае да убеждава другите да вярват в него.”

“Никога няма да забравя колко ми плащаха на първата ми работа- 12 долара на ден. Даваха ми една банкнота от 10 долара и две по един долар. Веднага разменях десетката на еднодоларови банкноти. Така плащах в баровете, а отдалече изглеждаше, че имам много пари.”

“Цялата работа при звездите … е като… издигат те някъде нагоре и ставаш звезда, сетне суперзвезда. Какво ще рече това? Че си някъде горе, извън останалите. Това може да се окаже тъжно.”

“Надявам се, че хората ме възприемат като актьор. Никога не съм искал да бъда филмова звезда.”

“70-те беше епохата на красивите мъже. После се появих аз.”

“Любовта е много важно нещо, но преди всичко имаш нужда от другар – искаш в края на краищата да си прав, ако кажеш, че жената, с която си, е твой приятел. Това има отношение към доверието. За всичко е нужно време. Любовта минава през различни стадии на развитие. Но оцелява.”

“Жените! Как изобщо са създадени! Бог е бил истински гений. Коси… някога помирисвали ли сте парфюмирана гора от къдрици? Разбирате ме, просто ви се иска да заспите в тях и да проспите вечността. А устните… когато ги докосваш, чувството прилича на първата глътка вино, след като си преминал през пустинята.”

“Лесно е да се заблуди окото, но е трудно да се заблуди сърцето.”

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 6

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.