Познаваме 4Magic добре не само от музикалния формат за нови таланти X Factor, но и още преди това. Валентина Никова, Елия Тодорова, Никол Канева и Елеонора Иванова са на сцена от ранна възраст, участвали са в множество международни и регионални музикални конкурси, печелили са много награди и отличия в различни певчески състезания и дори да не бяха победители в известния формат, съм сигурна, че съдбата пак щеше да ги доведе до правилното място.

Преломният момент в кариерата и живота им е когато стават част от школата на ART Voice център, под опеката на ръководителя Руми Иванова. Записвайки се като соло изпълнители, Руми скоро открива това, в което сега всички са сигурни – че те са родени да пеят заедно. Така ги обединява и ги превръща в една от най-успешните момичешки групи в България. И въпреки, че успехът ги следва неотлъчно, момичетата са изключително земни и знаят кога да загърбят блясъка за нещо много по-важно и истинно – добрата кауза.

Както ви споменахме преди няколко месеца в интервюто си с Руми Иванова, ART Voice център се преместиха в нова зала на ул. „Капитан Райчо“. До тук добре, но тя се нуждае от основен ремонт и оборудване, за да може да се превърне в професионална школа, където да се посрещат деца от всякакви възрасти, с всякакви сценични таланти и предпочитания. За тази цел в неделя, 2-ри септември, ще се проведе благотворителен концерт на Античен театър Пловдив, а всички събрани средства ще отидат за залата.

И тъй като един от главните участници в него ще са именно 4Magic, ние се срещнахме с тях, за да ни разкажат малко повече за промените в битието си след спечелването на телевизионния формат, както и за предстоящия концерт.

-Здравейте, момичета. Как се промени животът ви в професионален и личен аспект, приблизително една година, след като спечелихте X Factor?

Животът ни доста се промени, всъщност. Много по-заети сме с участия, турнета, проекти, но е забавно, заедно сме, а това е най-хубавото. Преди X Factor искахме точно този живот и макар понякога да е труден, ние сами си го избрахме.

-Имате ли време да съчетавате тази заетост с личния си живот, с училище и приятели?

Вече имаме повече време. Когато участвахме във формата беше много трудно, особено за училището. Но сега, през лятото, имаме повече време за приятели, море, почивки, а участията ни не приемаме за работа, а за удоволствие.

-Не случайно сте кръстили групата 4Magic. В какво точно се отразява магията на вашата музика?

Нашата магия е, че сме четири и можем да създаваме различна музика от тази, която се прави масово в момента. Можем да вкараме четиригласие, да се заиграем с песента. Освен това, всяка една от нас е доста различна и когато сме заедно се допълваме. Това прави музиката ни разнообразна и запълнена не само от един стил.

-А щом сте толкова различни, няма ли сблъсък на характери?

Случва се понякога, но сме доста близки и за нас един спор не е голям проблем. Понякога едната ще направи компромис, друг път другата. Гледаме винаги да намираме решения на проблемите, за да се чувстваме добре.

-Знаем, че по цял свят момчешките и момичешките групи са обречени на разпад след няколко години кариера. Това притеснява ли ви?

Не мислим за подобни неща. Живеем за момента, взимаме каквото можем от него, без да се страхуваме. А и ние гледаме на кариерата си като обща. Нито една от нас не мисли за индивидуално развитие. Още сме едва на 16, имаме много време да правим кариера и това е един много добър старт.

4Magic

-За тази една година научихте ли се на дисциплина? До къде стига тя и до къде импровизацията?

О, научихме се на голяма дисциплина, която започнахме във Х Фактор, а сега градим, благодарение на екипа във Вирджиния Рекърдс! Научихме се да влагаме труд във всяко нещо, което вършим, да изпипваме детайлите, да сме единни. Цялото изпитание във формата бе един голям урок. Помогна ни да израснем и като личности, и като певици. А импровизацията идва когато се чувстваме сигурни и опитни.

-Оправдаха ли се очакванията ви за славата или не си я представяхте точно такава?

Отстрани изглежда много лесно, а всъщност не е така. Но със сигурност не сме разочаровани. Мечтата ни бе да сме на големи сцени, да участваме в турнета. Това, че полагаме повече труд, не ни пречи. Напротив, той ни помага да вървим само нагоре и винаги да искаме още. Ние наистина не очаквахме, че ще стигнем до тук по време на кастингите, че ще се превърнем в такава група, че ще се научим да се подкрепяме толкова силно. За първи път го усетихме когато на кастинга цялата публика се изправи на крака. Тогава разбрахме, че трябва да се стегнем и да работим усилено.

-Какви са професионалните плановете на 4Magic в близко бъдеще?

Най-скорошното ни участие е на 1-ви септември в Септември. На следващия ден е благотворителният концерт на Античния театър, а после на 15-ти сме в София на последния концерт от турнето Coca Cola Happy Energy Tour. След него е и турнето „България обича младите“, организирано от Министерството на младежта и спорта.

-Говореше се, че вие ще откриете Европейска столица на културата до година с концерт на площад „Централен“. Каква отговорност е това за вас?

Това откриване е огромна отговорност. Ще ни гледат толкова много хора, с толкова много очаквания. Този концерт е важен за нас, защото, първо, е в нашия роден град, и второ, защото е тематичен. Чувстваме се чудесно винаги, когато пеем в Пловдив.

-Какво е вашето мнение за Пловдив 2019-та? Какви са очакванията ви за предстоящата година?

Пловдив е най-красивият град в България. Една от любимите дестинации на хиляди хора. Постоянно идват туристи, дори и преди да сме станали официално столица на културата. Самото признание е голям престиж и се надяваме да премине успешно. Според нас няма как да се провалим.

-Както споменахме, на 2-ри септември в Античния театър ще се проведе благотворителен концерт „Заедно“ за ремонт на новия репетиционен център на ART Voice център. Каква е цялостната концепция на центъра?

Новата зала е на лице, но тя не е във вида, нужен за едни репетиции. Необходима е нова техника, ново оборудване, с което хората да се учат. Нашето голямо семейство става още по-голямо с всеки ден. Искаме да превърнем центъра в дом на музиката, в който всеки да има удобни условия. Да може да свири на пиано, на солфеж, да пее, да танцува. Предната ни зала беше в мазе. Уютна, но толкова малка, че не можехме да се съберем. Тук има място за мини концерти, за репетиции на групите, за хореография.

-Кои ще са другите изпълнители, които ще излязат на многовековната сцена, заедно с вас?

Основните изпълнители ще сме ние, Любо Киров и Маргарита Хранова. Лидия Ганева ще изпее новата си песен. Също така ще пеят и минали лауреати и участници от конкурса „Ноти по пясъка“, който се провежда от 2016-та. Другите деца от ART Voice център също ще излизат с нас, но като беквокали.

-Какъв е апелът ви към публиката?

Да дойдат заредени, положително настроени, да се наслаждават на концерта, защото ние го правим за тях и за децата от центъра. Нека обърнат внимание на заглавието „Заедно“. Важно е заедно да се забавляваме, заедно да се обединим в една обща кауза.

-За финал пожелайте нещо на нашите читатели.

Пожелаваме им да се наслаждават на качествената и хубава музика и да подкрепят българските творци. И не на последно място – да създават един по-добър свят.

Снимка на корицата: Коко Кръстев

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.