Dog Help
Снимка: Dog Help

Dog Help е неправителствена организация, базирана в София. Като НПО е регистрирана от началото на 2018-та година, но дейността си развива от около седем години. Идеята на създателите е да подпомагат беззащитни животни, които са жертви на тормоз или живеят на улицата и имат нужда от лекарска грижа.

Организацията е създадена от седем доброволци, които със собствени средства и помощта на дарители се грижат за невинните същества. Всеки един от тях има своята професия и ангажименти, но съумяват да се редуват и пренареждат времето си, за да помагат. От организацията съобщават, че за съжаление случаите на посегателство върху животни зачестяват. Те са толкова много, че едва се справят. Не смогват както физически, така и финансово.

„Хората смятат, че организации като нас печелят от еврофондове и общински средства, но това не е така. Издържаме се изцяло от дарения и наши средства. Нямаме възможност да открием приют, тъй като чисто законово процедурата е много сложна. Хората трябва да знаят, че когато станат свидетели на издевателстване върху животно могат да се обадят на телефон 112, които са длъжни да предприемат мерки при доказано престъпление.”- споделят представителите на Dog Help.

Снимка: Dog Help

За седем години членовете на Dog Help са се нагледали на какви ли не фрапантни случаи. Такъв е и случаят с кучето Белчо, което е инвалид и вече седем месеца се намира в клиника. За щастие животното е добре и ще живее, но има нужда от добра душа, която да го приюти и обича.

В Dog Help се грижат за десет животинчета, когато някое от тях оздравее и бъде осиновено те поемат грижата за друго, докато и то не бъде осиновено. За да се намали нарастването на бездомни животни и злоупотребите с тях е от изключителна важност цялото общество да се включи в тази мисия.

Истината е, че това е още едно нещо, в което страната ни има да нужда от развитие. В чужбина съществуват много повече безплатни клиники, в които животните получават необходимите им грижи и ваксинации. Чисто и законово е трудно да се помогне на животно, което е малтретирано от стопанина си. За да се влезе в дома на собственика е необходима прокурорска заповед, която се издава трудно, а понякога и ненавременно.

Dog Help
Снимка:Dog Help

„Една от малкото безплатни клиники е тази на организацията „Четири лапи”, с която си сътрудничим и помагаме, но въпреки това трудно успяваме да откликнем на всички сигнали”- заявяват доброволците от Dog Help.

За изминалата година организацията е успяла да намери осиновители за над 60 кучета и 20 котки. Те са намерили своите стопани както в България, така и в чужбина. Всяко едно животно, което се дава за осиновяване преди това бива ваксинирано, поставя му се чип и му се прави паспорт.

Dog Help
Снимка: Dog Help

Всички сме съгласни, че домашните любимци са същества, които приемаме в дома си с желанието да се грижим за тях и обичаме. Но истината е, че тези същества ни дават много повече. Те ни подаряват искрената си любов и внимание. Всеки, който има желание да се сдобие с домашен любимец, може да разгледа Facebook страницата на Dog Help и да си избере приятел за цял живот.

Ако имате желание да помогнете на доброволците чрез храна, средства, ваксини или лекарства може да го направите по Еконт, PayPal или по сметката на сдружението.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.