България се вдигна на протест както на улиците, така и в социалната мрежа срещу недопустимите думи на Вицепремиера Валери Симеонов, относно изискванията на майките на деца с увреждания за промяна на закона за хора с увреждания. Припомняме, че г-н Вицепремиерът се изказа повече от неподходящо след заседанието на Националният съвет за тристранно сътрудничество на 16-ти октомври. Изказване, което най-вероятно е смятал за правдиво от своята гледна точка, но реално е повече от възмутително като висш представител на Република България или която и да е друга Република. В цивилизованите демокрации подобни изявления се наказват с най-сериозни санкции, като стигат дори до оставка.Валери Симеонов

„Протестът е опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, изкарваха на пек и на дъжд тези уж болни деца без грам майчинско чувство и грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния начин като инструмент за постигане на техните чисто материални цели“.

Това гласят думите на Валери Симеонов, с които предизвика бурни реакции и си спечели куп недоброжелатели. Засегнатите родители вече заявиха, че ще излязат на протест за искане на оставката на Вицепремиера. Протест, който ще започне на 22-ри октомври и ще продължи докато не постигнат целта си. Пловдивчани също се присъединяват към стачката, която ще се проведе в понеделник (22.10.2018) в 18:00 часа пред Община Пловдив.

И тъй като казусът е сложен, а темата деликатна, ние от Plovdiv Town трябва да заявим, че нямаме нищо против личността Валери Симеонов. Не одобряваме, обаче, действията и постъпките на Вицепремиера Валери Симеонов. Независимо кой заема този така важен и отговорен пост, той или тя не могат да си позволят подобно отношение, още повече когато говорим за деца с проблеми. Подобни изказвания оронват престижа не просто на тях като управляващ политик, но и името на държавата и народа. Не само – дава лош пример на бъдещото поколение, което иска да се занимава с политика. Показва му, че в България всичко е позволено на всеки, само не и на този, който е в нужда и си търси правата. Когато един човек има стабилен гръб, то той прави акции и прокарва законопроекти. Когато е от ниската или средната класа, то той е „креслив“ и „безсъвестен“. Тази противопоставеност не говори за демокрация, а за патриархат, но под друга, омекотена и напудрена, за да не дразни погледа, форма.

Освен по градските улици, оставката се появи и като онлайн петиция, в която всеки може да „одобри“ или да „заклейми“ държанието на Симеонов. Българите от Лондон също ще се включат в протеста дистанционно. Във Facebook, пък, го заля вълна от остри и негативни коментари.

„Господин Симеонов, толкова НЕ сте прав, че просто не можете да си представите! Креслив, низък, жалък и безкрайно лошо възпитан сте ВИЕ! ЗАПОМНЕТЕ ГО… ще го чувате до края на жалкия си и безсмислен живот!“

„Валери Симеонов, пред майките на колене!“

„Ако Борисов има поне малко достойнство, трябва да уволни Симеонов. Нито едно правителство на света не е по-важно от достойнството на неговите членове.“

Това са само част от коментарите в страниците на протеста, но далеч не са единствените. В крайна сметка и вие, и ние като личности и като журналисти знаем едно – че всеки трябва да поеме отговорност за действията си, дори да не е подготвен за нея.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.