MediaCafe дава 2000 лв. на победителя в конкурса за текст и филм „Нашият свят“

Конкурсът за кратък филм и текст се е превърнал в ежегоден за младежкия медиен портал MediaCafe, с награден фонд 2000 лв., който стимулира критичното мислене, креативността и въображението на младото поколение

0
262

Конкурсът за кратък филм и текст се е превърнал в ежегоден за младежкия медиен портал MediaCafe, с награден фонд 2000 лв., който стимулира критичното мислене, креативността и въображението на младото поколение. Тази година конкурсът е под надслов „Нашият свят“ и е посветен на Николай Николов – Ni.co., който в началото на лятото ни напусна по изключително нелеп и ненавременен начин.

Аз също познавах Ники, макар и бегло, и мога да кажа, че той беше една светлина. Мил, скромен и добродушен човек, с голям талант. Не случайно бе любимец на пловдивската публика, а и не само.

Вдъхновени от добротата и музиката на Ники, неговите приятели от сайта за младежка култура организират и конкурса, в който могат да вземат участие ученици от 9-ти до 12-ти клас, както и незавършили студенти във всички степени на специализация.

„В свят на лъжа, неразбиране и безразличие ли живеем, или просто имаме нужда някой да остане до нас, за да може всичко това да изгуби значение? Кои са границите между световете, какво е времето там? Заслужава ли си всичко, в което хвърляме животите си всеки ден, ако краят за всички ни ще е еднакъв? Как се говори без звук? Кой ще ни чуе? И какво толкова имаме да кажем… Каним ви заедно да потърсим своите различни пътища към Нашият свят. Покажете ни вашето лично виждане по темата, разкажете ни за нея, за хората които обичате. Всеки сам избира посоката, към която ще тръгне, като темата е доста всеобхватна и може да се разгърне в съвсем различни посоки.“ Това е описанието на регламента, защото най-вече иска да наблегне на личностната свобода. Единствените ограничения са в дължината. Условие за късометражния филм е да е с продължителност не повече от 10 минути, а текстът да се събере в три страници. Крайният срок за подаване на документи е 15-ти ноември, след което материалите ще бъдат разгледани и оценени от компетентно жури – представители на кино и театралната индустрия.

Рок бандата Ni.co. почна да набира популярност през 2012-та в състав Николай Николов, Кирил Диков и Владислав Христов. През годината групата изкара много добри парчета, както самостоятелни, така и с пловдивският рапър Liter Jack. На 29-ти юни Ники загина в пътен инцидент, когато с колега пътуваше за участие в Русе. Няколко дена по-късно групата трябваше да свири и в Пловдив, но така и не можахме да се сбогуваме с тях.  Сега ще можем да го направите през собствения си поглед, разкривайки собствените си разбирания за света.

Повече информация за конкурса и условията за участие може да откриете ТУК.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.