19 годишен с Nissan GTR за 200 K помете Volvo в София

0
1861
19 годишен с Nissan GTR за 200 K помете Volvo в София
Снимка: Facebook

Вчера, 12.03.22 г., младеж със спортен автомобил причинява катастрофа на един от най-оживените булеварди в София. Пострадалото лице е Сергей Билярски, който правил ляв завой по бул. „Черни връх“. По неговите думи, лицето шофирало Nissan GTR, го е видял от далече. Но шофьорът на спортния автомобил бил зает да се състезава с McLaren. За да не изгуби гонката, 19 годишния шофьор, натиска газта на спортния автомобил. Поради подаването на голямо количество газ, автомобилът губи контрол и навлиза в насрещното.

Следва сблъсък между него и Volvo, което завива наляво. По думи на Сергей, в последния момент преди катастрофата, Nissan GTR се е усуквал наляво, надясно. За радост, няма пострадали от катастрофата, въпреки липсата на спирачен път от нарушителя. Това означава, че спортния автомобил се е врязал с цялата си скорост в семейната кола. Според пострадалия, единствено здравината на Volvo го е запазил жив, за да сподели за случката.

Постът му в социалните мрежи, обаче е насочен другаде. Сергей пише, че след сблъсъка се е разочаровал от младото поколение. Младият шофьор тръгнал да го заплашва, но както шофирането, така и заплахите не му се отдавали. След катастрофата се събрали още 10 – 15 младежи със спорни автомобили, като Nissan GTR. Най-вероятно са част от клуба по гонки в София, които публикуват своите клипове във TikTok.

При събирането на голяма група хора, децата на богаташите, започнали да псуват минувачите, които снимали поредния инцидент и да налитали на бой. Типично за българските деца на тарикати, които се мислят за безнаказани и богопомазани. Но вината е на родителите, децата са тяхно копие, както на подражание, така и на мислене и действие.

19 годишен с Nissan GTR за 200 K помете Volvo в София
Снимка: TikTok

Поуката за гонката с Nissan GTR

Няколко минути по-късно, хората от квартала се оплакали, че всяка вечер чуват рева на спортните автомобили. Чувството за безнаказаност у тези деца ни разочарова всички. Ако сте забравили, случаят с Милен Цветков, пак с млад водач и пак със скъп автомобил. Безнаказаността ни кара да си мислим, че и този младеж ще бъде оневинен. Защото татко му има човек в КАТ, НАП и Прокуратурата. В България това е жестоката истина, че един процент от населението разпределя баницата, а останалите се редят на опашки и се бият за олио. Срамно!

Каква е поуката за тази случка с Nissan GTR? Поуката е да си научим децата, че животът е ценен. Че не са сами на този свят и техните действия могат да доведат до катастрофални последици, както за тях, така и за другите. Представете си, че беше друг обикновен човек не с Volvo и този младеж го беше убил него и семейството му на място. Как щеше да продължи своя живот, този 19 годишен пикльо? Кой щеше да плати за скръбта на едно почернено семейство. Защото тук и парите на баща му, нямаше да върнат човекът или семейството му обратно.

Замислете се преди да угаждате на разглезените си деца и купувате Nissan GTR за Коледа.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 3.8 / 5. Брой гласове: 6

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.