orki

Всеки има своята идея за приятно изкарване на почивката си. Някои обичат спокойствието, използвайки отпуската си, за да се откъснат от шума и градския начин на живот. Други, пък, използват момента да се превърнат в така наречените „Party animals” и да покорят възможно най-много барове, дискотеки и места за забавление.  Комбинацията не е невъзможна, а мястото, където можете да я видите и почувствате е „Orca Town”.

Кемпа на име „Orca Town” е един от последните оазиси на нашето черноморие, в което да опънете палатката и да се радвате на естествено преживяване, без камериерки, All inclusive и Room service. „ Къмпинг градчето” е създадено от ентусиасти, решили да осигурят доброто си прекарване, без да зависят от никого. Всичко, създадено в него, е плод на усилен труд и желание на жителите му. Всеки дава от себе си това, на което е способен и може да предложи. Целта на създателите му е да обособят място, на което хората да се запознават, обменят идеи и прекарат забавно лято. Създават една социална мрежа, която не е в телефона ви и не зависи от наличните ви мегабайти, а от желанието за истинска комуникация.orki

orki

Историята на къмпинга започва през 2007 година и ни бе разказана от тримата главни „орки”- Чиката, Серги и Вико мен.  Те са ядрото, което поддържа мястото, отговаря за събирането на средствата и организира основите на лятното забавление. Името „Orca Town” идва от само себе си, на шега.

„Всички, които участвахме в създаването на кемпа, като деца сме играли Wаrcraft. Представете си следната гледка – десет човека сме се събрали, всеки работи. Един копае, друг върти свредела, трети пренася нещо.  Все едно гледаш развитие на Wаrcraft. Започнахме да си подвикваме “Work, Work”, както го правят орките в играта. Постепенно името се наложи, хората по баровете започнаха да ни питат „Вие не сте ли от орките?”. От 2016 година вече сме “Orca Town”, така прекръстихме дори групата ни във Facebook , имаме си и табели като на входовете и изходите на селата.”- споделя Чиката.orki

orki

За десетгодишната си история, своебразният оазис е местил няколко пъти локацията си, заради смяна на концесионери и промени в регулацията на плажните ивици. Днес той се намира между морето, пясъка и гората на къмпинг Градина. Хората, посещаващи къмпинга, всяка година са различни. Доведени са от приятели, влюбват се в мястото и следващата година се завръщат с още свои приятели.

„Кемпа се посещава от хора от цял свят – Канада, Индия, Англия. Някои идват, за да си починат, други, за да се забавляват. Все по-нарастваща е групата на хората, които могат да работят от разстояние, което ни превръща в своебразно Co-Working пространство. Много от нас са живяли и учили в чужбина. „Orca Town” е едно от нещата, които ако не ни задържа в България, поне поддържа комуникацията между нас. Оглеждаме се за по-дейни хора, които да се включат в организацията, за да предадем щафетата един ден. Идеята на кемпа еволюира. ”orki

В световен мащаб се забелязва отклик на туристи от трaдиционни дестинации и засилен интерес към къмпинги, места за лагеруване и почивка сред природата. Местностите, далеч от високите бетонни конструкции са все по-актуални и модерни.

„Можем да се определим като последния оазис на черноморието. „Градина”, като дестинация, става все по-комерсиална, отварят се нови барове, идват все повече хора. Голяма част от посетителите са от Лозенец и Слънчев бряг. Те идват главно за партито и си тръгват. Въпреки тенденция морето да се превръща в парти дестинация, ние успяхме да се съхраним” – разказват старшите „орки”.orki

“Orca Town” се развива като жив организъм. Всяка година хората, участващи в строежа му, доразвиват мястото и осигуряват повече удобства за престоя си.

„Стараем се да живеем природосъобразно и да оставяме мястото дори по-чисто от колкото сме го заварили. В изграждането се включват нови и нови хора, които попиват от нас. Някои от тях не са хващали бормашина през живота си. Което им е полезно и в живота. С мен се случи същото. Преди да започнем къмпинга, не бях правил нищо с ръцете си. Тук се самообучих на много неща.”- разказва Чиката.

За десет години от съществуването си „Orca Town” помни много и различни случки. Има истории за любов, купони и забавни нелепи ситуации. За да ви направим съпричастни с това натурално морско изживяване, съвсем скоро ще ви разкажем част от най-интересните случки. Въпреки често смрачаващото се небе над Пловдив, ще се насладим на истински морски емоции.

Очаквайте продължение…

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.